Επίσημο: 510 PS o νέος διτούρμπινος 4λιτρος V8 της AMG GT [video]

Επίσημο: 510 PS o νέος διτούρμπινος 4λιτρος V8 της AMG GT [video]

Η Mercedes-Benz έδωσε στη δημοσιότητα όλες τις πληροφορίες για το διτούρμπινο 4λιτρο κινητήρα V8 που θα φορούν οι επερχόμενες AMG GT και C63 AMG.

Οι ανακοινώσεις και οι πληροφορίες που έδωσε νωρίτερα η Mercedes-Benz βάζουν τέλος στις υποθέσεις και στις φήμες σχετικά με την απόδοση του νέου κινητήρα της επερχόμενης AMG GT.

Ο νέος διτούρμπινος 4λιτρος V8, με την κωδική ονομασία Μ178, αποδίδει μέγιστη ισχύ 510 PS στις 6.250 rpm και μέγιστη ροπή 66,3 kgm στις 1.750-4.750 rpm.

Φυσικά το νέο μοτέρ συμμορφώνεται με την ευρωπαϊκή νόρμα Euro 6 όσον αφορά τους ρύπους και ζυγίζει 209 kg. Κάνει δε χρήση ελαφριών εμβόλων, το χρονισμό του έχουν αναλάβει δύο διπλοί εκκεντροφόροι επικεφαλής, ενώ οι ροϊκά εξελιγμένες κυλινδροκεφαλές είναι από ζιρκόνιο για την επίτευξη της βέλτιστης θερμοκρασίας και θερμικής αγωγιμότητας.

Τα χιτώνια των κυλίνδρους είναι επιστρωμένα με ένα ειδικό φιλμ προκειμένου να μειωθούν οι απώλειες λόγω τριβών. Έτσι οι μηχανικοί δεν χρειάστηκε να καταφύγουν στη λύση ενός συμβατικού κάρτερ, αλλά χρησιμοποίησαν τεχνολογία λίπανσης με ξηρό κάρτερ.

Το ίδιο μοτέρ, όπως έχουμε αναφέρει και σε παλιότερες δημοσιεύσεις μας, θα τοποθετηθεί και στην προσεχή C63 AMG που θα παρουσιαστεί επίσημα στο τέλος του 2014. Όσο για το πρώτο αυτοκίνητο της Mercedes-Benz που θα φορέσει το μοτέρ αυτό, την AMG GT, θα παρουσιαστεί επίσημα στο Mondial de l’ Automobile, τον Οκτώβριο στο Παρίσι, με τις πρώτες παραδόσεις να τοποθετούνται στον Μάρτιο του 2015

[Πηγή Mercedes-Benz]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube