Νέα Lincoln Corsair στo NYAS [videos]

Νέα Lincoln Corsair στo NYAS [videos]

Η Lincoln αξιοποιώντας το μομέντουμ από την αναθεώρηση του άνω άκρου της γκάμας των SUV της, ποντάρει τώρα στο μικρότερο μοντέλο της, την Corsair, βάζοντάς την στην κινεζική αγορά.

Η νέα Corsair, η οποία αντικαθιστά το MKC και παρουσιάστηκε σήμερα στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης, πατά πάνω σε μια νέα προσθιοκίνητη αρχιτεκτονική της Ford (η Lincoln της ανήκει από το 1922) και βρίσκεται αντιμέτωπη με τον ανταγωνισμό της ταχύτερα αναπτυσσόμενης κατηγορίας της αγοράς. Το κόμπακτ πολυτελές crossover της Lincoln διαθέτει νέα ανάρτηση, ων ουκ έστιν αριθμό οδηγικών βοηθημάτων και συνδεσιμότητας, και μια επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση, αν και αυτή δεν θα είναι έτοιμη όταν η Corsair λανσαριστεί το προσεχές φθινόπωρο.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι το MKC είναι το δεύτερο καλύτερο μοντέλο της Lincoln σε πωλήσεις στις ΗΠΑ, όπου αντλεί περισσότερους πελάτες από ανταγωνιστικές φίρμες σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της εταιρείας. Αλλά το κόμπακτ crossover είναι ακόμα πιο ζωτικής σημασίας στην Κίνα, αγορά όπου είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις μοντέλο της εταιρείας. Γι’ αυτό το λόγο, η Corsair θα είναι η πρώτη Lincoln που θα κατασκευάζεται στην Κίνα, αρχής γενομένης από το τέλος του χρόνου.

Με την έναρξη της σινικής παραγωγής, καθώς και με τη συνέχιση της κατασκευής της αμερικανικής έκδοσης στο Louisville του Kentucky, η Lincoln έρχεται να βασιστεί παραπάνω στα SUV/crossover, καθώς κατασκευάζει όλο και περισσότερα συναφή  μοντέλα. Η νέα Corsair όπως είπαμε στηρίζεται στην ίδια προσθιοκίνητη πλατφόρμα με το προσφάτως ανανεωμένο Escape (το αμερικανικό Ford Kuga), αλλά διαθέτει μια τελείως διαφορετική πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων. Επιπλέον έχει διπλό τοίχωμα στον «καθρέφτη» του μηχανοστασίου για να περιοριστεί ο θόρυβος και οι κραδασμοί.

Το αυτοκίνητο είναι χαμηλότερο, πιο φαρδύ και μακρύτερο από το απερχόμενο MKC και διαθέτει αυτό που οι ιθύνοντες της εταιρείας αποκαλούν την «πιο συνταρακτική έκφραση» της σχεδιαστικής γλώσσας της Lincoln.

Οι αγοραστές της Corsair θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο 4κύλινδρους κινητήρες: Το στάνταρ δίλιτρο με εκτιμώμενη ισχύ 250 άλογα και ροπή 373 Nm και, προαιρετικά, έναν 2,3 λίτρων με 280 PS και 420 Nm. Κι ενώ οι κινητήρες προέρχονται από το απερχόμενο MKC, συνδυάζονται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων.

Lincoln Corsair

Τετρακίνητη μετάδοση θα είναι διαθέσιμη και με τους δύο κινητήρες, ενώ η Corsair θα μπορεί να αλλάξει αυτόματα από εμπρός κίνηση σε AWD ανταποκρινόμενη στις συνθήκες το δρόμου, της ταχύτητας, της θερμοκρασίας και άλλων παραμέτρων όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Lincoln. Το σύστημα οδηγικών ρυθμίσεων του αυτοκινήτου παραμένει στο κλασικό μοτίβο της εταιρείας με πέντε θέσεις: Normal, Excite, Slippery, Deep Conditions και Conserve.

Οι άνθρωποι της Lincoln στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης απέφυγαν να συζητήσουν για τις λεπτομέρειες της επερχόμενης υβριδικής έκδοσης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube