Νέο Lincoln MKC 2014 στο LA Auto Show

Νέο Lincoln MKC 2014 στο LA Auto Show

Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες του Lincoln MKC, ενός SUV που βασίζεται στο Kuga και στοχεύει στην premium αμερικανική αγορά της κατηγορίας.

Η Lincoln λέει ότι το MKC θα προάγει την εικόνα της φίρμας, στα μικρά premium SUV, μια κατηγορία ταχύτατα αναπτυσσόμενη στις ΗΠΑ. Επιπλέον θα τονώσει τη διείσδυση της Lincoln στο νεανικό κοινό.

Το αισθητικό στιλ του MKC μας ήταν ήδη γνωστό από το ομώνυμο πρωτότυπο που είχαμε δει στο Σαλόνι του Ντιτρόιτ τον περασμένο Ιανουάριο. Τα κυρίαρχα στοιχεία του δε, είναι η μάσκα «διπλού φτερού», σήμα κατατεθέν της Lincoln και το πίσω κρύσταλλο που γυρίζει έντονα στις πλευρές.

Εσωτερικά, έχει γίνει εκτεταμένη χρήση δέρματος και διακοσμήσεων από πραγματικό ξύλο. Το ηχοσύστημα διαθέτει ήχο THX surround και την εκδοχή της Lincoln για το σύστημα SYNC της Ford.

Κάτω από το καπό του MKC 2014, η επιλογή είναι ανάμεσα σε δύο μοτέρ EcoBoost: Ένας δίλιτρος 240 ίππων και ένας 2.3 με 279 PS και 41,5 kgm. Όσον αφορά τη μετάδοση, κατά το πρότυπο του Ford Kuga, το MKC θα διατίθεται σε προσθιοκίνητη και τετρακίνητη έκδοση και οι δύο με ρυθμιζόμενη απόσβεση αμορτισέρ.

Η Lincoln επιβεβαίωσε ότι η παραγωγή θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο του Louisville στο Kentucky το δεύτερο τρίμηνο του 2014, με τις παραδόσεις στις ΗΠΑ να ξεκινούν το επόμενο καλοκαίρι.

[Πηγή Lincoln]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube