Επίσημο: Ανανεωμένη Lamborghini Huracán Evo

Επίσημο: Ανανεωμένη Lamborghini Huracán Evo

Η Lamborghini ανανέωσε την Huracán που απέκτησε φρεσκαρισμένη εμφάνιση, περισσότερη τεχνολογία και ισχύ που παραπέμπει στην κορυφαία Performante.

Ύστερα από το επίσημο teaser και τη διαρροή της πρώτης φωτογραφίας, η Lamborghini παρουσίασε και επίσημα την ανανεωμένη Huracán Evo η οποία εκτός από τις καθιερωμένες αισθητικές επεμβάσεις, απέκτησε ισχυρότερο κινητήρα και ακόμη περισσότερη τεχνολογία. Με αυτό τον τρόπο, η Lamborghini φρεσκάρει το δημοφιλέστερο μοντέλο της γκάμας της με πωλήσεις που ξεπερνούν τις 11.000 μονάδες από το 2014 μέχρι σήμερα.

Ξεκινώντας από την εμφάνιση, το μοντέλο αποκτά πιο επιθετικούς προφυλακτήρες εμπνευσμένους από την κορυφαία Performante. Στο εμπρός μέρος, τα επιπλέον πτερύγια στις εισαγωγές αέρα σχηματίζουν το χαρακτηριστικό Υ, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την αεροδυναμική απόδοση σε συνεργασία με το μεγαλύτερο σπλίτερ. Στο προφίλ η εικόνα είναι γνώριμη με τις αλλαγές να περιορίζονται στις πεντάκτινες ζάντες Aesir 20 ιντσών με λάστιχα Pirelli P Zero, τη νέα απόχρωση “Arancio Xanto” και στις ελαφρώς ανασχεδιασμένες πλευρικές εισαγωγές αέρα.

Στο πίσω μέρος, οι καθαρές γραμμές του προκατόχου έχουν αντικατασταθεί από ένα σύμπλεγμα εισαγωγών αέρα που παραπέμπουν σε αγωνιστικό αυτοκίνητο, όπως και οι ψηλά τοποθετημένες απολήξεις της εξάτμισης σε στιλ Performante, ο μεγαλύτερος διαχύτης βαμμένος στο χρώμα του αμαξώματος και η ενσωματωμένη αεροτομή που βελτιώνει τη ροή του αέρα. Εκτός από τα εμφανή αεροδυναμικά βοηθήματα, αρκετή δουλειά έχει γίνει και στο πάτωμα του μοντέλου με αποτέλεσμα κατά πέντε φορές καλύτερη αεροδυναμική απόδοση σε σύγκριση με την απερχόμενη Huracán.

Lambo

Κάτω από το καπό, ο ατμοσφαιρικός κινητήρας V10 των 5,2 λίτρων αποδίδει πλέον 640 PS στις 8.000 rpm, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 61,1 kgm στις 6.500 rpm, δηλαδή όσο και στην έκδοση Performante. Με αναλογία 2,22 κιλών ανά ίππο (βάρος: 1.422 kg), η Huracán Evo ολοκληρώνει το 0-100 km/h σε 2,9’’ και το 0-200 km/h σε 9,0’’, πριν φτάσει την τελική ταχύτητα των 325 km/h. Ακαριαία και η επιβράδυνση με 100-0 km/h σε μόλις 31,9 m.

Όπως και η μεγαλύτερη Aventador S, η ανανεωμένη Huracán Evo εξοπλίζεται με νέο σύστημα τετραδιεύθυνσης και torque vectoring σε όλους τους τροχούς, ενώ το ηλεκτρονικό σύστημα Lamborghini Dinamica Vicolo Integrata (LDVI) ελέγχει τη συμπεριφορά όλων των εξαρτημάτων προσαρμόζοντας το στήσιμο στην εκάστοτε διάθεση του οδηγού ο οποίος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα προγράμματα Strada, Sport ή Corsa. Παράλληλα, το Lamborghini Piattaforma Inerziale (LPI) στη δεύτερη του έκδοση περιλαμβάνει μια σειρά από αισθητήρες που καταγράφουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τις δυνάμεις επιτάχυνσης και την κλίση του αμαξώματος, δεδομένα που χρησιμοποιούνται από την επίσης βελτιωμένη ενεργή ανάρτηση.

Στο εσωτερικό, η νέα οθόνη αφής 8,4’’ εκσυγχρονίζει την εικόνα του ταμπλό, ενσωματώνοντας το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με navigation, web radio, video player, ανάλυση δεδομένων τηλεμετρίας και υποστήριξη Apple Carplay. Οι επενδύσεις από δέρμα και Alcantara με λεπτομέρειες σε Arancio Dryope δίνουν μια αίσθηση πολυτέλειας στην καμπίνα, ενώ ως γνωστόν, μέσω του προγράμματος Lamborghini Ad Personam, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε άπειρους συνδυασμούς αποχρώσεων και υλικών για να φτιάξουν τη Lamborghini των ονείρων τους.

Οι πρώτες παραδόσεις της Huracán Evo αναμένεται να γίνουν την άνοιξη, με προτεινόμενη τιμή λιανικής τις 165.256 στερλίνες (περίπου 185.000 ευρώ) στη Βρετανία και τα 261.274 δολάρια (228.000 ευρώ) στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube