Επίσημο: Lamborghini Huracán Evo RWD

Επίσημο: Lamborghini Huracán Evo RWD

Η πισωκίνητη έκδοση της Huracán με απόδοση 610 PS.

Η Lamborghini παρουσίασε σήμερα την Huracán EVO RWD, την πισωκίνητη έκδοση του βασικού της υπεραυτοκινήτου η οποία στοχεύει εκείνους που βάζουν ως προτεραιότητα την οδηγική απόλαυση και συμπληρώνει τη γκάμα δίπλα στις τετρακίνητες Huracán EVO και Huracán EVO Spider.

Σχεδιαστικά, η Huracán EVO RWD ξεχωρίζει από την τετρακίνητη αδελφή της χάρη στο νέο προφυλακτήρα εμπρός με διαφορετικές εισαγωγές αέρα, τις ζάντες Kari 19" (προαιρετικά 20") με ελαστικά Pirelli P Zero, και το νέο διαχύτη στο πίσω μέρος που είναι βαμμένος στο χρώμα του αμαξώματος.

Στο εσωτερικό, το μοντέλο αποκτά την οθόνη αφής 8,4" στην κεντρική κονσόλα ενώ μέσω του προγράμματος Ad Personam της Lamborghini ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει από μια ευρεία γκάμα αποχρώσεων για τις επενδύσεις.

Lamborghini

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Ανανεωμένη Lamborghini Huracán Evo

Το μοντέλο φορά τον γνωστό ατμοσφαιρικό κινητήρα V10 5,2 λίτρων ο οποίος για την περίσταση απόδοση 610 PS και 560 Nm (έναντι των 640 PS και 600 Nm της Huracán EVO). Η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα μέσω του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, με τη βοήθεια του συστήματος Performance Traction Control System (P-TCS). Η συμπεριφορά και η παρεμβατικότητα του συστήματος αλλάζει ανάλογα με τη λειτουργία οδήγησης που θα επιλέξει ο οδηγός (Strada, Sport ή Corsa) από τον επιλογέα ANIMA (Adaptive Network Intelligent Management) που βρίσκεται στο τιμόνι.

Σύμφωνα με τη Lamborghini, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 3,3" (+0,4" σε σχέση με την τετρακίνητη έκδοση), τα 0-200 km/h σε 9,3" (+0,3") ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 325 km/h.

Lamborghini

Το βάρος της πισωκίνητης Huracán διατηρήθηκε χαμηλά στα 1.389 kg, προσφέροντας αναλογία 2,28 kg/hp και κατανομή 40/60 (εμπρός/πίσω). Η ανάρτηση και η ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση του τιμονιού (Lamborghini Dynamic Steering) έχουν ρυθμιστεί ειδικά για την πισωκίνητη έκδοση, ενώ τα φρένα έχουν ατσάλινους αεριζόμενους δίσκους (προαιρετικά carbon-ceramic).

 

Οι πρώτες παραδόσεις των Lamborghini Huracán EVO RWD σε πελάτες θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2020 με τιμές που θα ξεκινούν στην Ευρώπη από τα 159.443 ευρώ προ φόρων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube