Πρεμιέρα για το CUPRA UrbanRebel Concept

Πρεμιέρα για το CUPRA UrbanRebel Concept

To CUPRA UrbanRebel Concept είναι ένα αγωνιστικό πρωτότυπο που συνδυάζει ηλεκτρισμό, βιωσιμότητα, επιδόσεις και συναρπαστική αισθητική.

Η CUPRA ξεπερνά τα όρια με την ριζοσπαστική αντίληψη που υιοθετεί για ένα υψηλών επιδόσεων ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης. Το πρωτότυπο CUPRA UrbanRebel Concept συνδυάζει ηλεκτρισμό, βιωσιμότητα και επιδόσεις, με τη συναρπαστική αισθητική της CUPRA. Δίνει μία πρώτη γεύση από τη μελλοντική σχεδιαστική γραμμή του αστικού ηλεκτρικού οχήματος που θα λανσαριστεί από την SEAT το 2025.

Οι αγώνες αυτοκινήτου αποτελούν βασικό στοιχείο του DNΑ της CUPRA και αυτός είναι ο λόγος που η εταιρεία αποφάσισε να εφαρμόσει πρώτα το όραμα ενός 100% ηλεκτρικού οχήματος σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με συναρπαστική εμφάνιση: το CUPRA UrbanRebel Concept.

Χωρίς να δίνει περισσότερα στοιχεία για το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης, η CUPRA ανακοινώνει ότι το πρωτότυπό της με την επιβλητική πίσω αεροτομή αποδίδει σταθερή ισχύ 335 ίππων, με τη δυνατότητα αυτή να αυξηθεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα έως τους περίπου 430 ίππους. Νούμερα που θα του επιτρέπουν σύμφωνα πάντα με την ισπανική εταιρεία να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 km/h σε μόλις 3,2’’.

«Το CUPRA UrbanRebel Concept αντιπροσωπεύει τη ριζοσπαστική αντίληψη της μάρκας για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, που πρόκειται να λανσαριστεί το 2025. Το αγωνιστικό concept δίνει μια πρώτη γεύση για τη σχεδιαστική γλώσσα του μελλοντικού street-car και εμπνέει τη δημιουργία του», δήλωσε ο Wayne Griffiths, CEO της CUPRA. «Το αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι ένα βασικό στρατηγικό project όχι μόνο για την εταιρεία μας, αλλά και για τον Όμιλο Volkswagen, καθώς στόχος μας είναι να παράγουμε περισσότερα από 500.000 αστικά ηλεκτρικά οχήματα ετησίως στο Martorell για τις διαφορετικές μάρκες του Ομίλου. Αυτό το αυτοκίνητο θα καταστήσει την ηλεκτροκίνηση προσιτή στους ανθρώπους».

cupra

Το CUPRA UrbanRebel Concept βασίζεται στις σχεδιαστικές βάσεις του 100% ηλεκτρικού αστικού οχήματος που θα λανσαριστεί από την SEAT το 2025 και οι διαστάσει του είναι 4.080 mm σε μήκος, πλάτος 1.795 mm και ύψος 1.444 mm. Η έκδοση παραγωγής που θα ακολουθήσει θα συνδυάζει σύμφωνα με τους ιθύνοντες της CUPRA εκπληκτική σχεδίαση και δυναμική και θα βασίζεται στη μικρή πλατφόρμα ΜΕΒ του Ομίλου Volkswagen.

«Το CUPRA UrbanRebel Concept εισάγει εμφάνιση gamification σε αγωνιστικό αυτοκίνητο, προβάλλοντας τη ριζοσπαστική αντίληψη της εταιρείας για το αστικό ηλεκτρικό μοντέλο», δήλωσε ο Jorge Diez, επικεφαλής σχεδιαστής της CUPRA. «Κάθε γραμμή περιγράμματος και σμιλευμένη επιφάνεια στο σχέδιο ζωντανεύει από μία παλέτα χρωμάτων που χρησιμοποιεί κινητικά σωματίδια για να προσθέσει κίνηση στην επιφάνεια καθώς το φως μετατοπίζεται πάνω σε αυτή».

Το CUPRA UrbanRebel Concept θα αποκαλυφθεί πριν τα εγκαίνια του CUPRA City Garage στο Μόναχο κατά την διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μονάχου (ΙΑΑ).

[Πηγή: CUPRA]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube