Νέα γενέθλια γκάμα Dacia

Νέα γενέθλια γκάμα Dacia

Για να γιορτάσει τα δέκα χρόνια της ανανέωσής της, η Dacia θα παρουσιάσει στη Γενεύη τη γενέθλια γκάμα όλων μοντέλων της σε περιορισμένη παραγωγή.

Το πρόγραμμα αυτό είχε ήδη προαναγγελθεί από τη Renault, προκειμένου να γιορτάσει τα δέκα χρόνια από τότε που επαναλανσαρίστηκε η Dacia στη Δυτική Ευρώπη.

Βάσει αυτού, η ρουμανική μάρκα θα λανσάρει μια γενέθλια σειρά περιορισμένης παραγωγής για όλα τα μοντέλα της, με κεντρικό ντεμπούτο στο Σαλόνι της Γενεύης. Αλλά αυτό που δεν αποκάλυψε το γκρουπ είναι η ταυτότητα κάθε γενέθλιου μοντέλου. Απλώς εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι θα υπάρχει από μια έκδοση για τα Sandero, Duster, Lodgy, Dokker (αλλά όχι το Dokker Van), Logan και Logan MPV.



Οι γενέθλιες εκδόσεις θα έχουν και κοινό αποκλειστικό χρώμα, το «bleu cosmos». Εξωτερικά, αυτή η σειρά περιορισμένης παραγωγής θα ξεχωρίζει από τα στάνταρ μοντέλα από τα καπάκια των πλευρικών καθρεφτών και τις ζάντες ελαφρού κράματος σε απόχρωση «σκούρου μέταλλου». Στην καμπίνα έχει γίνει ευρεία χρήση μπλε διακοσμήσεων στην ταπετσαρία, στις ζώνες ασφαλείας και στα πατάκια –εκτός του Lodgy και του Dokker.

Όσον αφορά τον εξοπλισμό, η σειρά αυτή θα βασίζεται κατά κύριο λόγο στην πλούσια έκδοση Lauréate, περιλαμβάνοντας χειροκίνητο κλιματισμό, cruise control, δερμάτινο τιμόνι και ένα σύστημα multimedia νέας γενιάς με οθόνη αφής 7”, σύστημα πλοήγησης GPS, σύνδεση για smartphone και χειριστήρια στο τιμόνι.

Κάτω από το καπό δεν υπάρχει καμία έκπληξη, καθώς συναντάμε όλα τα γνωστά διαθέσιμα μοτέρ της στάνταρ γκάμας. Το δε Duster, όπως συμβαίνει και με το κλασικό μοντέλο, θα διατίθεται με δύο ή με τέσσερις κινητήριους τροχούς.      

Όλα τα μοντέλα της γενέθλιας σειράς θα παρουσιαστούν λεπτομερώς στο Διεθνές Σαλόνι της Γενεύης, στις 3 Μαρτίου, πριν εμφανιστούν στις εκθέσεις το δεύτερο τρίμηνο του 2015, οπότε και θα ανακοινωθεί η τιμή τους.

[Πηγή Dacia]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube