Νέα Citroën C5 CrossTourer

Νέα Citroën C5 CrossTourer

Μια στέισον Citroën C5 με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και ήπιο εκτός δρόμου προσανατολισμό θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Γενεύης.

Αν και η -έξτρα- υδροπνευματική ανάρτηση Hydractive III+ επιτρέπει την αύξηση του ύψους από το έδαφος ακόμα και στις συμβατικές Citroën C5, η γαλλική εταιρία θα παρουσιάσει στην προσεχή Διεθνή Έκθεση Γενεύης μια πιο «χωμάτινη» Citroën C5 CrossTourer.

Η  Citroën C5 CrossTourer θα κληθεί να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως τα Skoda Octavia Scout, Opel Insignia Country Tourer και VW Passat Alltrack. Οι αλουμινένιες ποδιές εμπρός και πίσω και τα πλαστικά προστατευτικά στα φτερά αποτελούν τις σημαντικότερες εμφανισιακές διαφορές της από τη συμβατική C5 Tourer, μαζί με το αυξημένο κατά 15 mm ύψος από το έδαφος που προσφέρει περισσότερη ελευθερία για κίνηση εκτός ασφάλτου.

Η μοναδική άλλη επέμβαση για την αύξηση των ικανοτήτων της Citroën C5 CrossTourer εκτός δρόμου είναι η τοποθέτηση του Intelligent Traction Control που βελτιώνει την πρόσφυση στο χιόνι και τη λάσπη. Ειδικά πάντως στις Citroën C5 CrossTourer που εφοδιάζονται με την υδροπνευματική ανάρτηση Hydractive III+ το ύψος δεν είναι ποτέ σταθερό. Μέχρι τα 10 km/h μπορεί να γίνει +60 mm για την υπερπήδηση κάποιου εμποδίου, ενώ περιορίζεται σε +40 mm μέχρι τα 40 km/h. Στη συνέχεια παραμένει στα +15 mm μέχρι τα 70 km/h, ενώ από εκεί και πάνω επιστρέφει στο επίπεδο της κανονικής C5 Tourer.

Σχετικά με τα κινητήρα σύνολα της C5 CrossTourer η Citroën ανακοίνωσε μόνο ότι θα διατίθεται με μια γκάμα «αποκλειστικά diesel κινητήρων με απόδοση από 115 έως 200 ίππους». Οπότε θεωρούμε σίγουρη την τοποθέτηση του 1.6 HDi με 115 PS στη βάση και του 2.2 HDi των 200 PS στην κορυφή της γκάμας. Μένει να δούμε αν το κενό θα συμπληρώσει ο 2λιτρος HDi και στις δύο εκδόσεις 140 και 163 PS στις οποίες διατίθεται και στη συμβατική Citroën C5.

Η νέα Citroën C5 CrossTourer θα διατίθεται σε δύο επίπεδα εξοπλισμού, Millenium και Exclusive. Οι πωλήσεις της έχουν ήδη ξεκινήσει στην Ευρώπη, με την τιμή της να ξεκινάει από τα €31.950.

[Πηγή: Citroën]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube