Νέα BMW XM Label Red, το ισχυρότερο «M» όλων των εποχών

Νέα BMW XM Label Red, το ισχυρότερο «M» όλων των εποχών

Η BMW παρουσίασε τη νέα XM Label Red, το ισχυρότερο μοντέλο «M» στην ιστορία με 748 υβριδικούς ίππους και ροπή 1.000 Nm, το οποίο θα παραχθεί σε μόλις 500 κομμάτια.

Ο Βαυαρός κατασκευαστής παρουσίασε το ισχυρότερο «M» όλων των εποχών. Την στιγμή που η «βασική» XM έχει ισχύ 653 PS, η κορυφαία έκδοση Label Red έρχεται να την αυξήσει στους 748 ίππους.

Κάτω από το καπό της, η νέα XM Label Red φιλοξενεί μια αναβαθμισμένη έκδοση του 4.4 lt twin-turbo V8 κινητήρα, o οποίος αποδίδει 95 PS περισσότερους από ότι στο λιγότερο ισχυρό αδελφάκι της, φτάνοντας πλέον τους 585 PS και τα 750 Nm ροπής.

BMW XM Label Red

Το ηλεκτρικό μοτέρ που είναι τοποθετημένο μέσα στο αυτόματο 8τάχυτο κιβώτιο εξακολουθεί να έχει απόδοση 197 PS και συνεργάζεται με την ίδια μπαταρία χωρητικότητας 25,7 kWh.

Συνδυαστικά, το plug-in υβριδικό σύστημα της XM Label Red έχει ισχύ 748 ίππους και 1.000 Nm ροπής που περνάνε στο έδαφος μέσω του συστήματος τετρακίνησης M xDrive. 

Ως αποτέλεσμα, η XM Label Red ολοκληρώνει το 0-100 km/h σε 3,7" με την τελική της να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Όπως μας έχουν συνηθίσει οι Γερμανοί, οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να αυξήσουν προαιρετικά την τελική ταχύτητα στα 282 km/h επιλέγοντας το M Driver’s Package.

BMW XM Label Red

Εξωτερικά, το μοντέλο ξεχωρίζει από την XM εξωτερικά χάρη στις κόκκινες λεπτομέρειες. Συγκεκριμένα, το περίγραμμα του χαρακτηριστικού «kidney grille» και του πάνω μέρους των παραθύρων είναι βαμμένο σε κόκκινη απόχρωση.

Επιπλέον, μέρος του αμαξώματος διασχίζει μια κόκκινη λωρίδα που ξεκινά από το C-Pillar και φτάνει πάνω από τη θύρα φόρτισης της μπαταρίας. Η διακόσμηση με κόκκινο συρίτη συνεχίζεται στις ζάντες και στον διαχύτη.

​​BMW XM Label Red

Την ίδια στιγμή, το θέμα με τα κόκκινα διακοσμητικά στοιχεία περνάει και στην καμπίνα η οποία φιλοξενεί μια ειδική πλακέτα που θυμίζει στους αγοραστές ότι έχουν στα χέρια τους μία από τις 500 XM Label Red που θα κατασκευαστούν συνολικά.

Η νέα XM Label Red θα κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση της Σαγκάης την επόμενη εβδομάδα και θα μπει στην παραγωγή στο εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg των ΗΠΑ τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube