Επίσημο: BMW M5 CS [video]

Επίσημο: BMW M5 CS [video]

H M5 CS είναι το ισχυρότερο μοντέλο στην ιστορία της BMW.

Η BMW M GmbH παρουσίασε σήμερα την κορυφαία έκδοση περιορισμένης παραγωγής της M5 με το πρόθεμα CS, η οποία αποτελεί ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της BMW.

Κάτω από το καπό βρίσκεται μια βελτιωμένη έκδοση του twin-turbo V8 4,4 λίτρων που αποδίδει 635 PS (+10 PS σε σχέση με την M5 Competition) και 750 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου M Steptronic 8 σχέσεων με Drivelogic και του συστήματος τετρακίνησης M xDrive το οποίο διαθέτει πισωκίνητη λειτουργία και διαφορικό Active M Differential.

BMW M5 CS

Παράλληλα με την αύξηση της ισχύος, οι μηχανικοί της BMW M υπέβαλλαν σε δίαιτα το σπορ σεντάν με αποτέλεσμα να ζυγίζει 70 kg λιγότερο από την M5 Competition, όπως επιβάλλει παράδοση των εκδόσεων CS. Η νέα ρύθμιση της ανάρτησης, τα ελαστικά Pirelli P Zero Corsa με μεικτές διαστάσεις (275/35 R20 εμπρός και 285/35 R20 πίσω) και τα στάνταρ M Carbon ceramic φρένα συμβάλλουν σε μια ακόμα πιο δυναμική οδηγική εμπειρία τιμώντας τα αγωνιστικά γονίδια της BMW.

Χάρη σε όλες αυτές τις επεμβάσεις, η BMW M5 CS επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 3" (-0,3") και από τα 0-200 km/h σε 10,3" (-0,5") ενώ η τελική της ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 305 km/h.

BMW M5 CS

Σχεδιαστικά, το μάτι πέφτει κατευθείαν πάνω στις ζάντες 20" M forged με απόχρωση Gold Bronze, και τις ασορτί λεπτομέρειες στη γρίλια, την πλευρική εσοχή και το έμβλημα M5 CS στην ουρά. Ακόμα μια διαφορά με τις υπόλοιπες M5 που κλέβει την παράσταση είναι τα εμπρός φώτα (BMW Laser headlights) που στη χαμηλή και την υψηλή σκάλα φωτίζουν σε κίτρινο χρώμα αντί για λευκό, ως μια αναφορά στις αγωνιστικές BMW από το παρελθόν.

Το ανασχεδιασμένο καπό με ενσωματωμένες εισαγωγές αέρα είναι κατασκευασμένο από CFRP. Το ίδιο ισχύει για το κάλυμμα του κινητήρα, το νέο εμπρός σπλίτερ, τους καθρέφτες, τον διαφορετικό πίσω διαχύτης και τη μεγαλύτερη πίσω αεροτομή. Οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης είναι από ανοξείδωτο ατσάλι και τα M Carbon ceramic φρένα με κόκκινες δαγκάνες (ή χρυσές) ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό.

Όσο για την εξωτερική απόχρωση, η M5 CS είναι διαθέσιμη σε Brands Hatch Grey metallic, αλλά και στα αποκλειστικά Frozen Deep Green metallic (φωτογραφίες) και Frozen Brands Hatch Grey metallic που προέρχονται από την παλέτα της BMW Individual.

BMW M5 CS

Η καμπίνα της BMW M5 CS είναι αυστηρά τετραθέσια. Τα καθίσματα M Carbon για τους μπροστά επιβάτες έχουν ανθρακονημάτινες πλάτες, επενδύσεις από μαύρο δέρμα Merino, ραφές και λεπτομέρειες σε Mugello Red και ενσωματωμένα προσκέφαλα με το περίγραμμα της πίστας του Nürburgring και φωτιζόμενο έμβλημα M5. Οι πίσω επιβάτες έχουν τα δικά τους ανεξάρτητα καθίσματα με αυξημένα επίπεδα πλευρικής στήριξης.

Το τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι έχει επένδυση από M Alcantara, και πίσω του κρύβει paddles αλλαγής σχέσεων από ανθρακονήματα. Παρόλο που η έκδοση CS εστιάζει στο χαμηλό βάρος, ο εξοπλισμός είναι υπερ-πλήρης και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3", κεντρική οθόνη αφής 12,3", τετραζωνικό κλιματισμό και premium ηχοσύστημα της Harman Kardon.

Το εμπορικό ντεμπούτο της BMW M5 CS είναι προγραμματισμένο για την άνοιξη του 2021. Η τιμή της στη Γερμανία θα ξεκινά από 180.400 ευρώ.

[Πηγή: BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube