NAIAS 2017 - Επίσημο: Ανανεωμένη Mercedes-Benz GLA 2018 [video]

NAIAS 2017 - Επίσημο: Ανανεωμένη Mercedes-Benz GLA 2018 [video]

Η Mercedes-Benz παρουσίασε στο Detroit την ανανεωμένη GLA, αλλά έδωσε στη δημοσιότητα και τις λεπτομέρειες για τα μοντέλα των ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Ύστερα από την απoκάλυψη της νέας GLA 2018 με τις αμερικανικές προδιαγραφές, η Mercedes-Benz προχώρησε και στη δημοσιοποίηση των λεπτομερειών για την ευρωπαϊκή γκάμα του μοντέλου.

Οι κοσμητικές αλλαγές μπορεί να μην είναι εμφανείς μεταξύ των μοντέλων του Νέου Κόσμου και της Γηραιάς Ηπείρου, αλλά όπως διατείνεται η γερμανική εταιρεία υπάρχουν «πολλές βελτιστοποιήσεις», προκειμένου ο συντελεστής οπισθέλκουσας να κατέβει από το 0,29 στο 0,28. Οπότε και η ευρωπαϊκή GLA έχει το ίδιο πακέτο αναβαθμίσεων με το αμερικανικό μοντέλο: Μάσκα που μοιάζει με αυτή των C-Class και GLC, ανασχεδιασμένο πίσω προφυλακτήρα με περισσότερες ακμές και μαύρο πλαστικό και νέα σχέδια σε ζάντες, τόσο στις στάνταρ όσο και στις προαιρετικές επιλογές.

Στην καμπίνα, οι αλλαγές είναι εμφανέστερες και περισσότερες. Το νέο ψηφιακό καντράν, η 8άρα οθόνης υψηλής ανάλυσης και η κάμερα οπισθοπορείας  ανήκουν στο στάνταρ εξοπλισμό, ενώ προστέθηκε και ενσωμάτωση Android Auto για smartphone. Αλλαγές υπήρξαν και στο φινίρισμα των υλικών, όπου η ντεμοντέ επένδυση Burl Walnut αντικαταστάθηκε από την πιο μοντέρνα Black Ashe Matte Wood, ενώ προστέθηκε στην παλέτα των εξωτερικών χρωμάτων και η απόχρωση Canyon Beige. Για την αμερικανική αγορά θα υπάρχει ακόμα μια απόχρωση περιορισμένης παραγωγής που περιλαμβάνεται στο «Ice Edition Package». Γι’ αυτή την τελευταία δεν υπάρχουν λεπτομέρειες ούτε γνωρίζουμε εάν θα είναι διαθέσιμη και στην ευρωπαϊκή αγορά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Mercedes-Benz GLC 220 d 4MATIC 

Όσον αφορά την γκάμα των κινητήρων, ο νεωτερισμός για την ευρωπαϊκή αγορά είναι η προσθήκη της έκδοσης GLA 220 4MATIC που έρχεται και μπαίνει σφήνα ανάμεσα στην GLA 200 των 156 PS και την GLA 250 των 211 PS. Με μέγιστη ισχύ 184 άλογα και μέγιστη ροπή 30,6 kgm, στη Γερμανία η τιμή της ξεκινά από τις €37.175 –η βασική έκδοση της αυτοκινήτου, η GLA 180 ξεκινά από τις €28.940, Στην κορυφή της γκάμας φυσικά βρίσκεται η GLA 45 4MATIC (από €56.852), με το μοντέλο λανσαρίσματος Yellow Night Edition (φωτογραφία) να ξεκινά από τις €64.468.

Αυτή η τελευταία έρχεται να συμπληρώσει το high-end κομμάτι της υφιστάμενης οικογένειας της A-Class που απαρτίζεται από τις A 45, CLA 45 και CLA 45 Shooting Brake. Πρόκειται για μια έκδοση που έρχεται να υπογραμμίσει την εμπορική επιτυχία των κορωνίδων της οικογένειας, ξεχωρίζοντας από το σωρό με αποκλειστικό μαύρο χρώμα Νight Black ή Cosmos, συνδυασμένα με γκρι ματ του γραφίτη και κίτρινα διακοσμητικά σιρίτια. Οι τροχοί φορούν μαύρες ματ ζάντες ελαφρού κράματος με κίτρινο περίγραμμα στο χείλος και διπλές κινητές γρίλιες AMG.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Mercedes-Benz A 45 AMG 381 PS MY2016 

Και οι τέσσερις εκδόσεις AMG της Α-Class επωφελούνται από την γκάμα των στοιχείων του Affalterbach, όπως το σπορ τιμόνι και τα σπορ καθίσματα. Για τα πακέτα the Night, Light, και Sight δεν θα χρειαστεί ο ενδιαφερόμενος να πληρώσει έξτρα, όπως και για τις κίτρινες διακοσμήσεις που αποτελούν την εσωτερική αντίστιξη των εξωτερικής εμφάνισης.

Το βιβλίο παραγγελιών για την ανανεωμένη GLA, περιλαμβανομένης της GLA 45 Yellow Night Edition άνοιξε για την Ευρώπη, αν και η ελληνική αντιπροσωπεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα το νέο τιμοκατάλογο. Για την τιμή κάθε μοντέλου, αλλά και για παραπάνω πληροφορίες μπορείτε να δείτε το συνημμένο δελτίο Τύπου.

[Πηγή Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube