Μοναδική έκδοση "Designers Cut" για την Alfa Romeo 4C [video]

Μοναδική έκδοση "Designers Cut" για την Alfa Romeo 4C [video]

Μια και μοναδική έκδοση με την ονομασία "Designers Cut" ετοιμάζει η Alfa Romeo για τα 10 χρόνια της 4C.

Alfa Romeo 4C

Έχουν περάσει 10 χρόνια από την παρουσίαση της Αlfa Romeo 4C και για τον εορτασμό της, το τμήμα Heritage του ομίλου Stellantis δημιούργησε και ανέπτυξε μια ειδική συλλεκτική έκδοση που θα παραχθεί σε ένα και μόνο αυτοκίνητο, με την ονομασία Designers Cut. 

Tην έκδοση αυτή επιμελήθηκε ο διευθυντής σχεδίασης της Alfa Romeo, Alessandro Maccolini, ο οποίος θέλησε να προσδώσει την σύγχρονη ερμηνεία ενός "instant classic" για την 4C. Μια έκδοση που κατά τα λεγόμενά του μπορεί να κάνει ακόμα τις καρδιές των θαυμαστών της Alfa Romeo να χτυπούν δυνατά.

Για την συλλεκτική αυτή έκδοση, ο Maccolini θα παρουσιάσει τρείς διαφορετικές προτάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα προκριθεί τελικά αυτή που θα επιλέξουν οι Alfisti. 

Πρόκειται για τις εκδόσεις 4C Tributo, 4C Corsa, και την 4C Leggenda. Η πρώτη είναι βαμμένη σε κόκκινο χρώμα και είναι εμπνευσμένη σχεδιαστικά από την 33 Stradale αλλά και την περιορισμένης παραγωγής έκδοση της 4C Spider 33 Stradale με τις ίδιες χρυσές-γκρι ζάντες αλουμινίου.

Alfa Romeo 4C Tributo

Η δεύτερη έκδοση 4C Corsa έχει γκρι ματ βαφή και μαύρες γυαλιστερές ζάντες με κόκκινες δαγκάνες φρένων που τονίζουν ακόμα περισσότερο την σπορ αισθητική της 4C, ενώ η τρίτη έκδοση 4C Leggenda έχει μια πιο vintage αισθητική και είναι βαμμένη σε θαλασσί χρώμα.

Οι ζάντες της είναι πολυάκτινες και λευκού χρώματος, θυμίζοντας τα παστέλ χρώματα που χρησιμοποιούσε παλαιότερα η Alfa Romeo.

Alfa Romeo 4C Corsa

Το τελικό μοντέλο που θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο, δεν αναμένεται να έχει διαφορές στα βασικά μηχανικά μέρη, διατηρώντας το μονοκόκ ανθρακονημάτινο σασί της 4C καθώς και τον 1.8 lt κινητήρα των 240 PS, καθώς και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που μεταφέρει την ισχύ στους πίσω τροχούς.

Alfa Romeo 4C Leggenda

Η 4C τέλος και παρά την μέτρια εμπορική της πορεία, είναι ένα αυτοκίνητο που και στις συμβατικές της εκδόσεις έχει καταφέρει να αυξήσει την τιμή της στην αγορά των μεταχειρισμένων, αποτελώντας ένα ακόμα εμβληματικό μοντέλο στην ιστορία της φίρμας.

Μιλώντας για αυτοκίνητα που έχουν συντηρηθεί σωστά, γεγονός είναι πως πωλούνται στη διπλάσια τιμή από αυτή που αγοράστηκαν το 2013...

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube