Mitsubishi Pajero: Η επόμενη γενιά του θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Nissan Patrol

Mitsubishi Pajero: Η επόμενη γενιά του θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Nissan Patrol

Η συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi ίσως οδηγήσει στην αναγέννηση του off-roader.

Η Mitsubishi εξετάζει το ενδεχόμενο για νέα γενιά του Pajero που θα μοιράζεται την αρχιτεκτονική του με το Nissan Patrol σύμφωνα με πληροφορίες του αυστραλέζικου Carsguide.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Ανανεωμένο Nissan Patrol

Η σημερινή, τέταρτη γενιά του Mitsubishi Pajero έκανε πρεμιέρα το 2006 και παρόλο του ότι έχει καταργηθεί στις περισσότερες αγορές συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, είναι ακόμα διαθέσιμη στην Αυστραλία. Το "παλαιάς κοπής" εκτός δρόμου μοντέλο παραμένει δημοφιλές όμως οι αναβαθμίσεις που έχει δεχθεί τα τελευταία 13 χρόνια δεν είναι αρκετές για να κρύψουν την ηλικία του.

Pajero

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Mitsubishi Pajero IV: Καλό κατευόδιο στην Ιαπωνία με Special Edition

Ο John Signoriello, υπεύθυνος της Mitsubishi στην Αυστραλία δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε οδηγίες για κάτι διαφορετικό. Είμαστε επικεντρωμένοι στο να πουλήσουμε αυτό που έχουμε ήδη διαθέσιμο.». Όσον αφορά για τα μελλοντικά σχέδια της Mitsubishi σχετικά με το Pajero, πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να αποκαλύψω τα σχέδιά μας για το μέλλον, μακάρι να μπορούσα. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να φέρει η συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi. Αυτό είναι η ομορφιά του διαμοιρασμού προϊόντων και αρχιτεκτονικών με τη συμμαχία - δεν ξέρεις. Πάντα πρέπει να βασίζεται σε business case. Μπορούμε να βρούμε ένα business case που να το δικαιολογεί; Η συμμαχία θα αποφασίσει αν υπάρχουν άλλες πλατφόρμες για κοινή χρήση.»

Η ιδέα για κοινή αρχιτεκτονική μεταξύ Mitsubishi Pajero και Nissan Patrol δεν είναι καινούρια, καθώς στην έκθεση Γενεύης του 2007 ο πρώην CEO της Mitsubishi, Trevor Mann, είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους πως το Patron είναι ο πιο πιθανός συνεργάτης για την επόμενη γενιά Pajero.

Πηγή: Carsguide

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube