Επίσημο: Ανανεωμένο Nissan Patrol

Επίσημο: Ανανεωμένο Nissan Patrol

Η έκτη γενιά του θηριώδους SUV βελτιώνεται στα σημεία χωρίς να αλλοιώνει το χαρακτήρα της..

Η Nissan παρουσίασε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την ανανεωμένη έκδοση της έκτης γενιάς του Patrol, η οποία μετά από περίπου 10 χρόνια στην αγορά αναβαθμίζεται από πλευράς εμφάνισης, άνεσης, ασφάλειας και τεχνολογίας έτσι ώστε να παραμείνει ανταγωνιστική απέναντι στο μεγαλύτερο της αντίπαλο - το Toyota Land Cruiser.

Nissan Patrol

Σχεδιαστικά, το θηριώδες SUV διατηρεί τις αναλογίες του, όμως αποκτά νέα μάσκα με πιο επιβλητική εμφάνιση. Η γρίλια V-Motion έχει μεγαλώσει και τα φωτιστικά σώματα LED έχουν πιο γωνιώδη σχήμα όπως και οι εισαγωγές αέρα στο νέο προφυλακτήρα.

Στο πίσω μέρος οι αλλαγές είναι πιο διακριτικές με πιο μοντέρνα φωτιστικά σώματα, περισσότερο χρώμιο και μεγαλύτερη ποδιά στο νέο προφυλακτήρα.

Nissan Patrol

Στο εσωτερικό βρίσκουμε ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα με δύο οθόνες (υποστήριξη Apple CarPlay και Android Auto), νέα και πιο άνετα κλιματιζόμενα δερμάτινα καθίσματα και βελτιώσεις στην ηχομόνωση και την πιο αποδοτική ψύξη της καμπίνας.

Από πλευράς κινητήρων, υπάρχει ο "βασικός" V6 4,0 λίτρων με απόδοση 275 PS και 394 Nm ροπής, και ο ισχυρότερος V8 5,6 λίτρων με απόδοση 400 PS και 560 Nm ροπής. Όλες οι εκδόσεις εξοπλίζονται με το σύστημα τετρακίνησης All-Mode 4x4, ενώ για τα μοντέλα με V8 υπάρχει και το σύστημα Hydraulic Body Motion Control για πιο άνετη κύλιση και λιγότερους κραδασμούς.

Από το 1951 που ξεκίνησε η εμπορική του πορεία, η Nissan έχει πουλήσει 1,9 εκατομμύρια μονάδες του Patrol το οποίο είναι και η ναυαρχίδα της γκάμας των SUV. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι η σημαντικότερη αγορά για το τετρακίνητο μοντέλο που έχει μερίδιο αγοράς 45,2%.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube