MINI: Επιβεβαίωση για το ηλεκτρικό John Cooper Works

MINI: Επιβεβαίωση για το ηλεκτρικό John Cooper Works

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του MINI JCW βρίσκεται σε φάση εξέλιξης.

H ΜΙΝΙ επιβεβαίωσε και επίσημα τις φήμες για την επερχόμενη ηλεκτρική έκδοση του John Cooper Works. Το ηλεκτρικό hot hatch θα εμπλουτίσει τη γκάμα της δίπλα στο υφιστάμενο MINI Cooper SE με ακόμα περισσότερη ισχύ και πιο επιθετικό στήσιμο.

Όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η εταιρεία, το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του ηλεκτρικού John Cooper Works φορά το αεροδυναμικό πακέτο του MINI JCW GP, δηλαδή της κορυφαίας έκδοσης περιορισμένης παραγωγής του τρίθυρου χατσμπακ. Οι διαφορές εντοπίζονται στην καλυμμένη γρίλια, τα επιπλέον εμβλήματα, τις κίτρινες δαγκάνες και την απουσία εξάτμισης που προδίδουν το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Ο Bernd Körber, υπεύθυνος της MINI δήλωσε: «Με το MINI Electric, αποδείξαμε πως η οδηγική ευχαρίστηση - ένα τυπικό χαρακτηριστικό της MINI - μπορεί να συνδυαστεί με την ηλεκτροκίνηση. Τώρα ήρθε η ώρα να μεταφράσουμε το πάθος για επιδόσεις των John Cooper Works στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης. Για αυτό εργαζόμαστε στην εξέλιξη πρωτοτύπων για ηλεκρτικά μοντέλα John Cooper Works.»

MINI JCW Electric

Σύμφωνα με τη MINI, οι πλατφόρμες των μελλοντικών της μοντέλων θα επιτρέπουν στις επιδόσεις και την οδηγική απόλαυση να είναι διαθέσιμες με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης αλλά και με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Σε αυτό το κλίμα, ο Bernd Körber δήλωσε «Τα μοντέλα John Cooper Works με θερμικά μοτέρ θα συνεχίσουν να παίζουν ένα σημαντικό ρόλο, εξασφαλίζοντας πως θα ικανοποιούμε τις επιθυμίες και τις ανάγκες του κοινού μας σε ολόκληρο τον κόσμο. Με τη νέα μας στόχευσή στην ηλεκτροκίνηση, δημιουργούμε επίσης την ευκαιρία να ακονίσουμε ακόμα περισσότερο το ιδιαίτερο προφίλ της φίρμας John Cooper Works.»

[Πηγή: MINI

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube