Το μίνι crossover της Audi θα ονομάζεται Q Junior

Το μίνι crossover της Audi θα ονομάζεται Q Junior

Ένα σήμα από το (πολύ) μακρινό παρελθόν ανασύρει η γερμανική εταιρεία.

Μετά τη διαμάχη με την FCA για τους λογότυπους Q2 και Q4, η Audi αναγκάστηκε να επανεξετάσει τις ονομασίες των μελλοντικών της SUV.

Αρχικά είχε αποφασίσει πως όλα τα εκτός δρόμου μοντέλα της θα φέρουν το γράμμα Q ακολουθούμενο με έναν αριθμό που θα καταδεικνύει την κλάση τους.

Λογικά λοιπόν το επόμενο κόμπακτ SUV θα ονομαζόταν Q2 και το μίνι, που θα βασιζόταν στο Α1, Q1. Πλην όμως η Fiat Chrysler Automobiles είχε ήδη κατοχυρώσει τα σήματα αυτά για την Alfa Romeo και δεν είχε καμία διάθεση να τα παραχωρήσει.

Έτσι, το Q2 θα μετονομαστεί σε Q1. Αυτό όμως δημιουργεί πρόβλημα για το ακόμα μικρότερο crossover μια και η Audi, πρακτικά, ξέμεινε από... αριθμούς και πρέπει να βρει κάτι άλλο.

«Έχουμε ακόμα αρκετό χρόνο στη διάθεσή μας», δήλωσε ένα υψηλά ιστάμενο στέλεχος, μια και το (πρώην) Q1 δεν θα παρουσιαστεί νωρίτερα από το 2019. «Ουσιαστικά, αυτό που μετράει είναι το ίδιο το προϊόν και όχι το όνομά του. Πιστεύουμε ότι τα μίνι crossover είναι η επόμενη κατηγορία που θα γνωρίσει μεγάλη άνθιση και θέλουμε να μπούμε σε αυτήν πριν από τους ανταγωνιστές μας.»

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διακριτικό που θα επιλεγεί για το crossover που θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A0 την οποία θα χρησιμοποιούν και τα A1, VW PoloSeat Ibiza και Skoda Fabia, είναι το Q Junior.

Αν και, συμπτωματικά, έχει επίσης χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από την Alfa Romeoη χρήση του είναι καθ’ όλα νόμιμη μια και έτσι ονομαζόταν ένα τρικύλινδρο μικρό σεντάν της DKW που σταμάτησε να παράγεται το 1963, πέντε χρόνια πριν η μάρκα απορροφηθεί από την Audi.

Στο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», εξάλλου, ο William Shakespeare είχε γράψει πως «ένα ρόδο, όπως κι αν το ονομάσεις, μυρίζει το ίδιο γλυκά».

[Πηγή: CAR]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube