Nέο SEAT Ibiza προ των πυλών

Nέο SEAT Ibiza προ των πυλών

Η SEAT θα παρουσιάσει πολύ σύντομα την πέμπτη γενιά του Ibiza. Το ισπανικό σουπερμίνι θα μπορούσε να αποκαλυφθεί επίσημα στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Στο πακέτο του νέου SEAT Ibiza 2016 θα περιλαμβάνονται τα μοτέρ downsized του γκρουπ Volkswagen και φυσικά η διαμορφώσιμη πλατφόρμα νέας γενιάς του ομίλου, η MQB.

To 2015 αποτελεί μια σημαντική χρονιά για ολόκληρη τη Volkswagen, καθώς 50 μοντέλα είναι προγραμματισμένα για το καλαντάρι του έτους. Η Audi και η VW θα ανανεώσουν πολλά από τα μοντέλα τους, την ίδια στιγμή που η Škoda λανσάρει το νέο Fabia και το νέο Superb. Από την πλευρά του, το υφιστάμενο  SEAT Ibiza είναι το πιο παλιό μοντέλο του ομίλου, κάτι που αναμένεται να διορθωθεί τους προσεχείς μήνες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, για το συνδυασμό μικρών μοτέρ τούρμπο με τη διαμορφώσιμη πλατφόρμα MQB, το νέο SEAT Ibiza αναμένεται να ελαφρύ και ως εκ τούτου ιδιαιτέρως αποδοτικό. Το ιβηρικό μοντέλο αναμένεται να διαθέτει γκάμα αποτελούμενη από βενζινοκινητήρες και ντίζελ με τρεις και τέσσερις κυλίνδρους. Το βασικό μοτέρ βενζίνης της γκάμας θα είναι ένα 1.000άρι με 60 ή 75 PS, ενώ τα ντίζελ θα είναι 1.4 TDI με τρεις επιλογές μέγιστης ισχύος: 76, 90 και 105 PS.

Μέχρι στιγμής κανένα πρωτότυπο νέο Ibiza, με ή χωρίς καμουφλάζ, δεν έχει απαθανατιστεί από φωτογράφους-κατασκόπους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το αυτοκίνητο δεν κάνει δοκιμές, κάτι που άλλωστε επιβεβαίωσε και ο Martin Winterkorn, πρόεδρος του γκρουπ της VW: «Οι εξελίξεις είναι σε προχωρημένο στάδιο. Η ιδέα για το μοντέλο αυτό είναι να το εντάξουμε στον όγκο παραγωγής και στα κέρδη μας μέσα στο 2015».

Το Σαλόνι της Φρανκφούρτης που είναι προγραμματισμένο για τα μέσα του προσεχούς Σεπτεμβρίου είναι και η πιθανότερη διοργάνωση για να ντεμπουτάρει επίσημα το νέο SEAT Ibiza.

[Πηγή SEAT]   
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube