Επίσημο: Σκίτσο-teaser για το Audi Q1 του 2016

Επίσημο: Σκίτσο-teaser για το Audi Q1 του 2016

Η Audi επιβεβαίωσε τα σχέδιά της για την κατασκευή ενός μικρού, βασικού crossover, το 2016.

Με πρόγραμμα να μπει στην παραγωγή το 2016, το Audi Q1 θα είναι ένα «γοητευτικό» crossover που θα κατασκευάζεται στην έδρα της Audi, στο Ingolstadt.

Η εταιρεία δεν προχώρησε σε περαιτέρω σχολιασμό, αλλά η εικόνα-teaser μιλά από μόνη της. Το Audi Q1 θα είναι ένα 5θυρο crossover με γωνιώδη σιλουέτα και πρόσθετα πλαστικά στο αμάξωμα. Μπούμε ακόμη να δούμε την εξέχουσα μάσκα, τα έντονα «γραμμένα» φανάρια και τους μυώδεις θόλους.

Οι πληροφορίες σχετικά με το Audi Q1 είναι ελάχιστες με τις προηγούμενες αναφορές να περιορίζονται στο ότι το αυτοκίνητο μάλλον θα βασίζεται στο Volkswagen Polo και το μήκος του δεν θα υπερβαίνει τα 3,8 m.

Ομοίως άγνωστη παραμένει και η γκάμα των κινητήρων με τις εικασίες να κάνουν λόγο για δύο 1.400άρηδες, έναν TFSI (122 και 140 PS) και έναν νέο 3κύλινδρο TDI, ενώ το κορυφαίο της γκάμας (αν υπάρξει) SQ1 θα φορά ένα νέο 1.6 TFSI με 230 PS. Επίσης λόγος γίνεται και για μια υβριδική έκδοση με βενζινοκινητήρα 1.2 και ηλεκτρομοτέρ 80 kW (109 PS). Βέβαια όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμία επίσημη ή και αξιόπιστη ανεπίσημη επιβεβαίωση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Audi, Rupert Stadler, «το Audi Q1 αποτελεί μέρος της ευρείας στρατηγικής μας στα SUV. Σχεδιάστηκε πάνω σε μια διαμορφώσιμη πλατφόρμα που δέχεται εγκάρσια τοποθετημένη μια μεγάλη γκάμα κινητήρων και θα αποτελέσει το βασικό μοντέλο στη Σειρά Q».

[Πηγή Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube