MINI Cooper SE και Aceman, προσεχώς κατασκευή εκτός Κίνας;

MINI Cooper SE και Aceman, προσεχώς κατασκευή εκτός Κίνας;

Το πιο πρόσφατο ηλεκτρικό MINI Cooper καθώς και το μικρό SUV, το MINI Aceman που θα λανσαριστεί το 2024 προγραμματίζονται αποκλειστικά για παραγωγή στην Κίνα. Αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει γρήγορα.

MINI Cooper - MINI Countryman 2024

Για να σχεδιάσει τη νέα γενιά ηλεκτρικών μοντέλων της για το MINI, η BMW στράφηκε στον κινεζικό όμιλο Greatwall. 

Το ηλεκτρικό MINI Cooper που μόλις παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου καθώς και το μικρό SUV, το Aceman, που θα λανσαριστεί τον επόμενο χρόνο βασίζονται σε μια πλατφόρμα της Greatwall. Αυτή του Ora Funky Cat. 

Τα δύο μοντέλα θα συναρμολογούνταν και στην Κίνα, σε εργοστάσιο του Κινέζου συνεργάτη του BMW Group, ενώ η θερμική έκδοση του MINI Cooper θα έφευγε από το εργοστάσιο της Οξφόρδης.

Βρετανία και Μεξικό είναι οι υποψήφιες χώρες κατασκευής, προκειμένου MINI Cooper SE και Aceman να διατεθούν στην αγορά της Βόρειας Αμερικής

MINI Aceman
To μελλοντικό MINI Aceman, το μικρό βρετανικό SUV, θα λανσαριστεί το 2023 με κύριο στόχο το smart #1. Στη φωτογραφία βλέπουμε το πρωτότυπο.

Όμως η εξέλιξη της αγοράς, το πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο φαίνεται να οδηγεί σε αναθεώρηση αυτού του σχεδίου. Η αρχή της παραγωγής αυτών των μοντέλων αποκλειστικά στην Κίνα τίθεται πλέον υπό αμφισβήτηση και η BMW αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις γι’ αυτό το θέμα πολύ σύντομα.

Αρκετές υποθέσεις βρίσκονται στο τραπέζι, με μια από αυτές την παραγωγή στη Βρετανία ή στο Μεξικό προκειμένου να μπορέσουν να διαθέσουν αυτά τα μοντέλα στην αγορά της Βόρειας Αμερικής. 

Για παράδειγμα, θα μπορούσαμε να δούμε το ηλεκτρικό Cooper να κατασκευάζεται στην Οξφόρδη μαζί με την βενζινοκίνητο ομόλογό του και το Aceman στο Μεξικό. Ο Michael Peyton, το αφεντικό της MINI για την Αμερική, από την πλευρά του ανέφερε ξεκάθαρα ότι ένα τμήμα της παραγωγή θα μετακομίσει στην περιοχή για το ένα ή το άλλο από αυτά τα δύο μοντέλα.

Του MINI Countryman η παραγωγή πάντως θα παραμείνει στη Γερμανία.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube