MINI Aceman, έρχεται το πρώτο μόνο ηλεκτρικό MINI

MINI Aceman, έρχεται το πρώτο μόνο ηλεκτρικό MINI

Μετά την παρουσίαση των ηλεκτρικών εκδόσεων των MINI Cooper και Countryman, σειρά παίρνει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας. Το MINI Aceman.

MINI Aceman

Τα πρώτα βήματα της MINI στην ηλεκτροκίνηση έχουν γίνει με το Cooper και το Countryman. Με το MINI Aceman όμως, η εταιρεία θα μπει για τα καλά στα μονοπάτια του εξηλεκτρισμού. Αρχής γενομένης από το 2025.

Η νέα γενιά του Countryman περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εκδόσεις βενζίνης και ντίζελ, ενώ το MINI Cooper, αν και ηλεκτρικό φέρει και μία αναβαθμισμένη έκδοση του σημερινού μοντέλου με θερμικούς κινητήρες. Κάπως έτσι λοιπόν, το επερχόμενο Aceman έχει σημειολογικό χαρακτήρα, καθώς θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας.

Η ίδια συνταγή που ακολουθήθηκε στο ηλεκτρικό Cooper αναμένεται να ακολουθηθεί και στο Aceman. Τουλάχιστον ως προς τους ηλεκτροκινητήρες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του εξωτερικού, η εισαγωγική έκδοση του μοντέλου θα έρχεται με 184 ίππους και μπαταρία χωρητικότητας 40 kWh, ενώ η πιο ισχυρή έκδοση θα αποδίδει 215 ίππους, με μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh. Βάσει των όσων γνωρίζουμε μέχρι τώρα, η μέγιστη αυτονομία του αυτοκινήτου θα προσεγγίζει τα 400 km.

Η πρεμιέρα του αμιγώς ηλεκτρικού MINI Aceman στις αγορές αναμένεται να λάβει χώρα το 2025

MINI Aceman

Ως προς την εξωτερική σχεδίαση, τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα που κυκλοφορούν στους δρόμους για τις απαραίτητες δοκιμές, μας δείχνουν τον δρόμο που θα ακολουθήσει η MINI. H συνταγή άλλωστε είναι γνωστή (και μάλλον πετυχημένη) από το Countryman. Τα πίσω φωτιστικά σώματα έχουν την κλασική παραλληλόγραμμη σχεδίαση, οι μπάρες οροφής παραμένουν, ενισχύοντας τον δυναμικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου, ενώ παρούσα είναι και η γνωστή αεροτομή, που συναντάμε κυρίως στο Cooper, πάνω από το πίσω παράθυρο.

Οι όποιοι νεωτερισμοί, παρατηρούνται στις ενσωματωμένες στα εμπρός φωτιστικά σώματα λωρίδες LED, αλλά και στον αεραγωγό που δεσπόζει επάνω στο καπό.

MINI Aceman

Σύμφωνα με όσα ακούγονται, η κλασσική κυκλική οθόνη, σήμα-κατατεθέν της MINI (οι παλαιότεροι ίσως την θυμούνται ως αναλογικό ρολόι) έχει καταργηθεί, με την εταιρεία να μην επιβεβαιώνει (αλλά ούτε και να διαψεύδει) αυτό το σενάριο.

Το σίγουρο είναι πάντως, πως η MINI θα προικίσει το αυτοκίνητο με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες που διαθέτει στην φαρέτρα της, όπως άλλωστε έκανε και στα προηγούμενα μοντέλα της. To αν θα αποδειχτεί «άσσος» θα φανεί στο χειροκρότημα!

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube