Μια συλλεκτική Porsche 935 με αμάξωμα από ανθρακονήματα

Μια συλλεκτική Porsche 935 με αμάξωμα από ανθρακονήματα

Η έκδοση περιορισμένης παραγωγής της GT2 RS αποκτά ένα σκοτεινό look.

Η Porsche δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό της στο facebook εικόνες μιας μοναδικής 935 η οποία έχει αμάξωμα κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ανθρακονήματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκάλυψη για τη συλλεκτική νέα Porsche 935 [video]

Porsche 935 carbon

Να θυμίσουμε πως η σύγχρονη Porsche 935 παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 ως μια συλλεκτική έκδοση της 911 GT2 RS για χρήση αποκλειστικά στην πίστα, σε περιορισμένη παραγωγή 77 μονάδων. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο εξακύλινδρος boxer 3,8 λίτρων της GT2 RS με απόδοση 700 PS που συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK.

Σε αντίθεση με το αμάξωμα της GT2 RS που είναι κατασκευασμένο από ατσάλι, αλουμίνιο και σύνθετα υλικά, η 935 έχει διαφορετικά ανθρακονημάτινα πάνελ για χαμηλότερο βάρος, μακρύτερη ουρά και ευμεγέθη αεροδυναμικά βοηθήματα σχεδιασμένα για μέγιστη απόδοση στην πίστα. Όσο για το συγκεκριμένο παράδειγμα που παρουσίασε η εταιρεία στο facebook, αντί για την παραδοσιακή φορεσιά με τα χρώματα της Martini Racing επιλέχθηκε άβαφο ανθρακόνημα που του χαρίζει ένα πιο σκοτεινό και επιθετικό look.

Porsche 935

Το μοντέλο αποτελεί φόρο τιμής στην αγωνιστική Porsche 935/78 του 1978 με το ψευδώνυμο "Moby Dick" η οποία έτρεξε στις 24 ώρες του Le Mans και έχει τον τίτλο της ισχυρότερης 911 που είχε παρουσιαστεί ποτέ χάρη στον εξακύλινδρο boxer κινητήρα 3,2 λίτρων που απέδιδε 844 PS!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δείτε τη νέα Porsche 935 “Moby Dick” να πετάει στη Monza… [videos]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube