Αποκάλυψη για τη συλλεκτική νέα Porsche 935 [video]

Αποκάλυψη για τη συλλεκτική νέα Porsche 935 [video]

Θα παραχθεί σε μόλις 77 αντίτυπα και η τιμής της είναι € 701.948 + ΦΠΑ

Δεν είναι μια ακόμη Porsche αλλά μια αναβίωση της θρυλικής 935, φόρος τιμής για ένα από τα σημαντικότερα αγωνιστικά μοντέλα της μάρκας που έτρεξε στο Le Mans το 1978 και απέκτησε το παρατσούκλι «Moby Dick».

Mε την ευκαιρία λοιπόν του Rennsport Reunion που διεξάγεται σε μια πίστα εξίσου θρυλική με την 935, αυτήν στη Laguna Seca των ΗΠΑ, η Porsche παρουσίασε τη σύγχρονη εκδοχή του μοντέλου που βασίζεται στην 911 GT2 RS.

Το μοντέλο θα παραχθεί σε μόλις 77 συλλεκτικά κομμάτια με την τιμή του να προσδιορίζεται στα € 701.948 + ΦΠΑ και προορίζεται για χρήση μόνον σε πίστα (track-days).
Με το αυτοκίνητο να μην είναι λοιπόν ομολογκαρισμένο, οι μηχανικοί είχαν μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων και επιλογών. Το μεγαλύτερο μέρος της είναι κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά (το βάρος του φτάνει τα 1.380 kg), με τις αεροδυναμικές επεμβάσεις να  εξελίχθηκαν έχοντας σαν σημείο αναφοράς την αγωνιστική 935/78 Le Mans, προσθέτοντας σε αυτά και επιλογές από τις σύγχρονες Porsche, ή και από άλλα μοντέλα που σημάδεψαν την 70χρονη ιστορία της φίρμας.

Έτσι για παράδειγμα έχουμε μια πίσω όψη που με την μεγάλη αεροτομή (μήκος 1.909 mm και πλάτος 400 mm) και τα φωτά LED θυμίζουν την 919 Hybrid LMP1, την ίδια στιγμή που τα εμπρός φτερά και οι αεραγωγοί έρχονται από την 911 GT3 R. Το τελευταίο έχει σαν αποτέλεσμα – σύμφωνα με την Porsche – να παράγει την απαραίτητη κάθετη δύναμη στον εμπρός άξονα.
Την ίδια στιγμή οι απολήξεις στις εξατμίσεις που είναι από τιτάνιο παραπέμπουν στην 908 του 1968 και οι εξωτερικοί καθρέπτες στην 911 RSR Le Mans.

por

Ανάλογες επιλογές έχουν γίνει και στο εσωτερικό της συλλεκτικής 935 όπου το «μισό» αγωνιστικού τύπου τιμόνι και η έγχρωμη οθόνη έχουν μεταφερθεί δίχως καμία αλλαγή από την αγωνιστική 911 GT3 R του 2019, την ώρα που τo μπάκετ κάθισμα με τις ζώνες έξι σημείων και ο κλωβός ασφαλείας που καλύπτει τις αυστηρές προδιαγραφές της FIA συμπληρώνουν το απαραίτητο για να βγεις στην πίστα πακέτο. Προαιρετικά, αν κάποιος θέλει και συνοδηγό, διατίθεται και ένα δεύτερο κάθισμα με ζώνη επίσης έξι σημείων αλλά πρέπει να δώσεις κάτι παραπάνω…

porsch

Η κατασκευή παίρνει κίνηση από τον εξακύλινδρο 3,8 λίτρων που κινεί και την 911 GT2 RS. Αποδίδει 700 ίππους και συνδυάζεται  με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK της Porsche. H ανάρτηση είναι με γόνατα McPherson εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ σε τρεις θέσεις και τα φρένα είναι δίσκοι 380 mm με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και 355 mm με τετραπίστονες δαγκάνες πίσω.

Τέλος διαθέσιμο είναι το σύστημα Porsche Stability Management (PSM) που συνδυάζεται με traction control και ABS, που προαιρετικά μπορεί ο οδηγός να βγάλει εκτός λειτουργίας ή να ρυθμίσει ανάλογα με το πώς θέλει να κινηθεί την ευαισθησία τους.

Αντί επιλόγου κρατάμε τα λόγια του , Frank Steffen Wallister, αντιπροέδρου της Porsche όταν σήκωσε την κουκούλα μαζί με τον Mark Webber και αποκάλυψε το αυτοκίνητο: Πρόκειται για ένα δώρο γενεθλίων της  Porsche Motorsport στους φίλους της σε όλο τον κόσμο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube