Δείτε τη νέα Porsche 935 “Moby Dick” να πετάει στη Monza… [videos]

Δείτε τη νέα Porsche 935 “Moby Dick” να πετάει στη Monza… [videos]

…και ρίξτε της μια ματιά από πιο κοντά, στη Laguna Seca.

H αναβίωση της 935 “Moby Dick”, του εμβληματικού αγωνιστικού από το 1976, ενθουσίασε τους νοσταλγικούς φαν των αγώνων. Ήταν ένα δώρο προς αυτούς από την Porsche για τα 70 χρόνια της φίρμας.

Η νέα 935 μάλιστα παρουσιάστηκε στα θρυλικά αγωνιστικά χρώματα της Martini, με τα οποία έτρεχε εδώ και 40-τόσα χρόνια.

Όμως, τώρα που τέλειωσε η γιορτή, η νέα 935 φόρεσε τα ρούχα της δουλειάς –σε μαύρο ματ χρώμα– και βγήκε για δοκιμές εξέλιξης στην πίστα της Monza.

O γνωστός Ιταλός YouTuber, 19Bozzy92, «έτυχε» να βρίσκεται εκεί και τράβηξε το γερμανικό “batmobile” σε video, να γκαζώνει στις ευθείες και να απογειώνεται στα σικέιν καβαλώντας τα κερμπ της μιλανέζικης πίστας.

Πριν βάλετε να παίξει το video, δυναμώστε τον ήχο για να ακούσετε το μουγκρητό του διτούρμπινου 6κύλινδρου boxer 3,8 λίτρων και 700 ίππων, που προέρχεται από την 911 GT2 RS.

Κι αν θέλετε να περιεργαστείτε τη σύγχρονη Moby Dick από πιο κοντά, δείτε και το δεύτερο video, που τραβήχτηκε από ερασιτέχνη λίγο πριν το αυτοκίνητο κάνει τους πρώτους του γύρους στην πίστα της Laguna Seca, στην California.
 
Μην κάνετε όρεξη όμως, διότι η σύγχρονη 935 θα παραχθεί σε μόνο 77 αντίτυπα με τιμή €701.948 προ φόρων. Και δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί στο δρόμο, αλλά μόνο σε πίστα.

[Πηγές: 19Bozzy92 και Carl Christian Jancke στο YouΤube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube