Μέσα στο 2018 θα παρουσιαστεί το κουπέ VW Tiguan

Μέσα στο 2018 θα παρουσιαστεί το κουπέ VW Tiguan

Πρόκειται ουσιαστικά για την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Cross Coupé GTE

Ο ανταγωνισμός στην κατηγορία των SUV γίνεται όλο και πιο σκληρός. Δεν αρκεί να έχεις απλά ένα καλό προϊόν, ούτε και να το προσφέρεις σε καλή τιμή. 

Σε πολλές περιπτώσεις οι αγοραστές της κατηγορίας θέλουν να παντρέψουν τις δυνατότητες ενός SUV, με τη χρηστικότητα ενός MPV αλλά και την αίσθηση (ή και το look) ενός σπορ μοντέλου. 

Έτσι μέσα στη χρονιά ή το αργότερο στις αρχές του 2019 θα παρουσιαστεί η κουπέ έκδοση του VW Tiguan. Η είδηση για την ύπαρξη μιας τέτοιας έκδοσης είχε διαρρεύσει από το 2015, όμως τώρα οριστικοποιήθηκε και μάλιστα μα καταληκτική ημερομηνία παρουσίασης. Πρόκειται ουσιαστικά για την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Cross Coupé GTE. Ένα Tiguan με πιο χαμηλή γραμμή της οροφής και πιο σπορ στοιχεία, που θα βάλει την VW στην αναπτυσσόμενη κατηγορία των SUV επιδόσεων και να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως η Χ4 της BMW.

Το μοντέλο που θα είναι 5θυρο, θα διαθέτει το ίδιο μεταξόνιο με το Tiguan, αλλά θα έχει έντονα κεκλιμένη γραμμή οροφής και επανασχεδιασμένο πίσω μέρος. Στο εσωτερικό, δεν θα υπάρχουν μεγάλες αλλαγές αλλά θα προστεθούν πολλές σπορ πινελιές, απαραίτητες για να προσδώσουν στο αυτοκίνητο την εικόνα εκείνη που να ταιριάζει με την ονομασία coupe. 

Τέλος, σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, θα διατίθεται με αυτούς που συναντάμε και στο κλασικό Tiguan, θα υπάρχουν και τετρακίνητες εκδόσεις, ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και έκδοση «R». Η συγκεκριμένη έκδοση αναμένεται να εφοδιάζεται με το γνωστό δίλιτρο βενζινοκινητήρα TSI ο οποίος θα φέρει παρόμοιες ρυθμίσεις με το Golf R και θα αποδίδει περισσότερα από 300 PS.

Θα συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης με πολύδισκο συμπλέκτη τύπου Haldex και με το ημιαυτόματο κιβώτιο DSG.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube