Μέσα στο 2018 το μικρό crossover της Volkswagen

Μέσα στο 2018 το μικρό crossover της Volkswagen

Η επέλαση των SUV και crossover καλά κρατεί και η VW συνεχίζει να επεκτείνει τη γκάμα της σύμφωνα με αυτή την τάση.

Το μικρότερο crossover της Volkswagen που όπως φαίνεται θα ονομάζεται T-Cross, είναι πλέον βέβαιο ότι θα παρουσιαστεί μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

Είναι πολύ πιθανό να αποκαλυφθεί στο Σαλόνι του Παρισιού τον Οκτώβριο, κάτι αναμενόμενο αφού γνωρίζουμε ότι η εξέλιξή του βρίσκεται σε τελική φάση.

Η ονομασία του δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, όμως θα πρέπει να θεωρούμε βέβαιη τη διατήρηση του ονόματος T-Cross, ακολουθώντας και τα χνάρια του μεγαλύτερου T-Roc που παρουσιάστηκε λίγους μήνες πριν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τo Volkswagen T-Cross δοκιμάζεται στο Nurburgring

Το T-Cross θα είναι το μικρότερο crossover της εταιρείας θα χρησιμοποιεί για βάση του την πλατφόρμα MQB A0, που ήδη γνωρίζουμε από τα SEAT Ibiza και Arona, καθώς και το νέο Volkswagen Polo.

Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζουμε και σχεδόν τα περισσότερα από τα μηχανικά του μέρη, άρα το βασικό βενζινοκινητήρα θα αποτελέσει και σε αυτή την περίπτωση ο 3κύλινδρος 1.000άρης TSI. Επίσης σημαίνει ότι δε θα δούμε τετρακίνητη έκδοση προκειμένου να μη δημιουργείται εσωτερική αντιπαλότητα με άλλα μοντέλα της εταιρείας.



Η εξωτερική εμφάνιση του T-Cross αναμένεται να έχει μπόλικα στοιχεία από το μεγαλύτερο T-Roc, ενώ το εμπρός μέρος του θα θυμίζει πολύ κι εκείνο του T-Cross Breeze Concept που παρουσιάστηκε στην Έκθεση της Γενεύης το 2016.

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube