Δοκιμές στην Πράσινη Κόλαση για την Mercedes-Benz EQG [video]

Δοκιμές στην Πράσινη Κόλαση για την Mercedes-Benz EQG [video]

H EQG, η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της Mercedes-Benz G-Class απαθανατίστηκε να δοκιμάζεται στην Πράσινη Κόλαση, μέχρι που ένας ασυνήθιστος θόρυβος ανάγκασε τον οδηγό της να σταματήσει.

Mercedes-Benz EQG

Η Mercedes-Benz έχει εδώ και μερικούς μήνες ξεκινήσει την εξέλιξη της ΕQG, ετοιμάζοντάς την για το λανσάρισμά της στις αγορές που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2024.

Για πρώτη φορά, η ηλεκτρική έκδοση τη G-Class απαθανατίστηκε να δοκιμάζεται, κρυμμένη φυσικά κάτω από καμουφλάζ, στο Nürburgring. Παρά το βάρος της, η EQG έδειχνε να μην προβληματίζεται στην απαιτητική πίστα ωστόσο, ένας ασυνήθιστος θόρυβος ανάγκασε τον οδηγό της να διακόψει τις δοκιμές.

Mercedes-Benz EQG

Θυμίζουμε ότι η EQG θα κινείται από τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε τροχό, που θα της δίνουν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να εκτελέσει και την εντυπωσιακή μανούβρα Tank Turn. Επιπλέον, η Mercedes-Benz έχει επιβεβαιώσει ότι η EQG θα διαθέτει ανεξάρτητη ανάρτηση εμπρός και άκαμπτο πίσω άξονα ειδικά εξελιγμένο για το μοντέλο. 

Παράλληλα, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η EQG θα εξοπλίζεται με μπαταρίες που χρησιμοποιούν ιόντα με βάση το πυρίτιο και έχουν από 20% έως 40% μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα από τις μπαταρίες που εξοπλίζουν τα περισσότερα σημερινά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η EQG θα είναι η πρώτη πρόταση στην οποία θα εφαρμοστεί αυτή η τεχνολογία, τουλάχιστον από την πλευρά της Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz EQG

Τέλος, το αφεντικό της Mercedes-Benz, Ola Källenius, μετά από μια σύντομη επαφή που είχε μαζί της ανέφερε ότι είναι πολύ φιλική και διαθέτει «εκπληκτικές δυνατότητες εντός και εκτός δρόμου».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube