Με πρωτοποριακή τεχνολογία μπαταριών η Mercedes-Benz EQG

Με πρωτοποριακή τεχνολογία μπαταριών η Mercedes-Benz EQG

Η νέα Mercedes-Benz EQG θα είναι το πρώτο μοντέλο του κατασκευαστή που θα λανσάρει μια νέα τεχνολογία μπαταριών με κορυφαία ενεργειακή πυκνότητα, η οποία αυξάνει την αυτονομία εξοικονομώντας παράλληλα βάρος και όγκο.

Mercedes-Benz EQG

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Autocar, η Mercedes-Benz EQG θα είναι το πρώτο μοντέλο της ηλεκτρικής γκάμας της γερμανικής μάρκας που θα χρησιμοποιεί τη νέα τεχνολογία μπαταριών που έκανε ντεμπούτο στο εντυπωσιακό Mercedes-Benz Vision EQXX. Μπαταρίες που αργότερα θα υιοθετηθούν και από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας EQ.

Η νέα μπαταρία έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την αμερικάνικη Sila Nanotechnologies. Χρησιμοποιεί ανόδιο σιλικόνης που σε συνδυασμό με διάφορες χημικές αναθεωρήσεις στα κελιά της υπόσχεται 20-40% υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα σε σχέση με τους συσσωρευτές που χρησιμοποιεί η σημερινή γκάμα των μοντέλων EQ. 

O Γερμανός κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία επιτρέπει την αύξηση της αυτονομίας χωρίς την ανάγκη αύξησης του βάρους και του όγκου της μπαταρίας.

Mercedes-Benz EQG

Θυμίζουμε ότι η νέα EQG θα βασίζεται σε ένα αναθεωρημένο σασί της συμβατικής G-Class και αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το 2025. Θα εξοπλίζεται με ένα κιβώτιο δύο ταχυτήτων που θα παρέχει στο ηλεκτρικό μοντέλο δύναμη και ελκτική ικανότητα αντάξια της ιστορίας του, ενώ στον τομέα της ανάρτησης θα διαθέτει ανεξάρτητη ανάρτηση εμπρός και άκαμπτο πίσω άξονα ειδικά εξελιγμένο για αυτό. 

Τέλος, πριν από λίγους μήνες στην παρουσίαση «Economics of Desire» προβλήθηκαν στιγμιότυπα από τις δοκιμές εξέλιξης μιας καμουφλαρισμένης Mercedes-Benz EQG. Kατά τη διάρκεια του βίντεο, το ηλεκτρικό off-roader επιδεικνύει την στροφή «G», την ικανότητα δηλαδή που έχει το αυτοκίνητο να στρίβει γύρω από τον εαυτό του ως άρμα μάχης. Η μανούβρα Tank Turn γίνεται εφικτή χάρη στα τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, ένα για κάθε τροχό, που διαθέτει η Mercedes-Benz EQG.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube