Μελλοντικό Hyundai i20 N, αντίπαλο δέος για Ford Fiesta ST

Μελλοντικό Hyundai i20 N, αντίπαλο δέος για Ford Fiesta ST

Η Hyundai καλοκοιτάει την κατηγορία των εκρηκτικών σουπερμίνι, καθώς αντιλαμβάνεται ότι ένα i20 της σειράς «Ν» θα ήταν μια προσοδοφόρα εμπορική ιδέα.

Η Hyundai είναι έτοιμη να λανσάρει το πρώτο χάτσμπακ της σπορ σειρά «Ν», αλλά ήδη σχεδιάζει μια σειρά από αντίστοιχα μοντέλα και σε άλλες κατηγορίες.

Το Auto Express κάνει αναφορά ότι ο Κορεάτης κατασκευαστής προγραμματίζει να λανσάρει ένα i20 N στην κατηγορία των hot σουπερμίνι, όπου το σημείο δυναμικής αναφοράς είναι το Ford Fiesta ST, αλλά και αυτοκίνητα όπως το επερχόμενο Polo GTI και το Toyota Yaris GRNM. Το i20 N, στην περίπτωση που θα επαληθευτεί η οντότητά του, θα είναι το τέταρτο μοντέλο της Hyundai N, ύστερα από τα i30 N, Veloster N και μια fastback έκδοση του i30 N.

Από όλα τα προσεχή μοντέλα N της Hyundai, ίσως το πιο ενδιαφέρον ακούγεται το i20 που θα μπορεί να ενσωματώσει αφενός την εμπειρία της εταιρείας στο WRC, αλλά και τα ισχυρά επικοινωνιακά οφέλη που απορρέουν από αυτή.

Σε συζήτηση σχετικά με το αν η Hyundai πράγματι ενδιαφέρεται να διευρύνει την γκάμα των μοντέλων Ν, ο Albert Biermann, επικεφαλής του τμήματος Ν, είπε: «Φυσικά. Γιατί θα έπρεπε να περιορίσουμε τους εαυτούς μας στην κατηγορία “C”; Υπάρχει ένας σκασμός σουπερμίνι εκεί έξω -GTI, Fiesta ST, Peugeot 208, ακόμη και Toyota φτιάχνει ένα τέτοιο. Υπάρχει πολύ ψωμί στην αγορά».

Οι εικασίες λένε ότι το i20 N θα μπορούσε να φορά έναν 1.600άρη βενζινοκινητήρα τούρμπο που θα απέδιδε περίπου 200 άλογα. Θα είναι ασφαλώς προσθιοκίνητο, ενώ οι τοπ εκδόσεις θα μπορούσαν να επωφελούνται από ένα ηλεκτρονικό «μπλοκέ» διαφορικό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube