Ο Mikkelsen κοντά στην Hyundai, θα δοκιμάσει το i20 WRC 2017

Ο Mikkelsen κοντά στην Hyundai, θα δοκιμάσει το i20 WRC 2017

Ο μόνος από τους οδηγούς της VW που έμεινε εκτός WRC μετά την αποχώρηση της γερμανικής ομάδας, φαίνεται ότι βρήκε το δρόμο να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Andreas Mikkelsen θα δοκιμάσει το Hyundai i20 WRC προδιαγραφών 2017 την Παρασκευή και φαίνεται ότι είναι πολύ κοντά σε μια συμφωνία για να ενταχθεί στην ομάδα από τον επόμενο κιόλας αγώνα, το Ράλι Πορτογαλίας.

Το management του Mikkelsen είχε επαφές με όλες τις εργοστασιακές ομάδες, την Toyota, την Citroen και την Hyundai, προκειμένου ο Νορβηγός, ο μόνος από τους οδηγούς της VW που δεν βρήκε μπάκετ στην κορυφαία κατηγορία μετά την αποχώρηση της γερμανικής ομάδας να επιστρέψει στο WRC. Και από ότι φαίνεται, είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας που θα φέρει τον Mikkelsen πίσω από το τιμόνι ενός Hyundai i20 WRC, από τον επόμενο κιόλας αγώνα, στην Πορτογαλία.

Την περασμένη εβδομάδα το όνομα του Mikkelsen είχε συνδεθεί με την Toyota, όπου φάνταζε ως πιθανός αντικαταστάτης του Juho Hanninen, ο οποίος έχει ξεκινήσει πολύ άσχημα τη σεζόν, με τρία τρακαρίσματα από οδηγικό λάθος και αντίστοιχες εγκαταλείψεις. Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι η Hyundai βάζει σε εφαρμογή το δικό της σχέδιο να γίνει η επόμενη υπερδύναμη του WRC, καλύπτοντας το κενό που άφησε η VW. Οι Κορεάτες, όπως λέγεται γενικότερα από αναλυτές, νυν και πρώην οδηγούς WRC, έχει το καλύτερο αυτοκίνητο. Και με τέσσερις οδηγούς του χρόνου, θα είναι πρακτικά ανίκητη στο κυνήγι του Τίτλου των κατασκευαστών.  Οι υπόλοιποι τρεις οδηγοί της Hyundai, ο νικητής της Κορσικής Neuville, ο Sordo και ο Paddon έχουν συμβόλαιο με την κορεατική ομάδα ως το τέλος και της επόμενης σεζόν.

Η Hyundai κάλεσε τον Mikkelsen να συμμετάσχει στις δοκιμές της, πριν το Ράλι Πορτογαλίας. Ο Νορβηγός, είχε κάνει την τελευταία του νίκη στην μεγάλη κατηγορία πέρσι στην Αυστραλία και φέτος αγωνίζεται με ένα εργοστασιακό Skoda Fabia R5 στην κατηγορία WRC2 έχοντας πάρει δύο νίκες με εμφατικό τρόπο, στο Monte Carlo και στην Κορσική. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα οδηγήσει αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC 2017 μετά τις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης του Polo R WRC, πριν η VW τραβήξει την πρίζα στο πρόγραμμα και έρθει μετά η FIA να βάλει φρένο σε προσπάθειες ιδιωτικών ομάδων να κατεβάσουν το αυτοκίνητο στο WRC το 2018.

«Μιλάμε με όλους. Δεν είναι μόνο για φέτος ή για του χρόνου. Είναι γενικότερα για το μέλλον μου. Φαίνεται ότι τα πράγματα εξελίσσονται θετικά, πολύ καλύτερα από την τελευταία φορά που είχαμε διαπραγματεύσεις, στην Σουηδία. Έχουμε προχωρήσει προς την σωστή κατεύθυνση» δήλωσε ο Mikkelsen, εμφανώς αισιόδοξος.

Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube