Mégane @ 'Ring: Στόχος επετεύχθη για τη Renault [video]

Mégane @ 'Ring: Στόχος επετεύχθη για τη Renault [video]

Η Renault σημείωσε νέο ρεκόρ με το Mégane R.S. 275 Trophy-R και ξανακαθίζει στον θρόνο του ταχύτερου προσθιοκίνητου GTI στο ‘Ring.

Δεν πρόλαβε να κλείσει τρεις μήνες το ρεκόρ του Seat Leon Cupra 280 στα GTI στο ‘Ring και η Renault το έσπασε κατά τέσσερα περίπου δευτερόλεπτα, γράφοντας χρόνο 7’ 54” 36.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, η Renault ήθελε οπωσδήποτε να ξανακάνει το ρεκόρ και να πάρει τον τίτλο πίσω από το Leon Cupra 280. Για να το κάνει αυτό συνεργάστηκε με τις Akrapovic, Öhlins και Michelin και παρουσίασε το συλλεκτικό Megane R.S. 275 Trophy.

Το ρεκόρ τελικά ήρθε για την Renault αλλά με ένα ακόμα πιο εξεζητημένο Mégane. Το νέο Mégane R.S. 275 Trophy-R είναι 100 kg ελαφρύτερο από το Mégane R.S. 275 Trophy, καθώς αφαιρέθηκαν το πίσω κάθισμα, ο κλιματισμός, το ηχοσύστημα και η ηχομόνωση. Ακόμα, τοποθετήθηκαν εμπρός μονοκόμματα καθίσματα της Recaro που γλυτώνουν 42 κιλά την κατασκευή, ενώ αντικαταστάθηκε η μπαταρία από μία μικρότερη.

Στα μηχανικά μέρη συναντάμε ότι και στο R.S. 275 Trophy. Βασίζεται στην έκδοση “Cup Chassis” με το μπλοκέ διαφορικό, o δίλιτρος τούρμπο κινητήρας αποδίδει 275 ίππους και 36,7 kgm ροπής και χρησιμοποιεί εξάτμιση της Akrapovic, αμορτισέρ της Öhlins και ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2. Ακόμα, τα εμπρός φρένα είναι μεγαλύτερα (350mm) και ελαφρύτερα (-3 kg) της Brembo.

Η έκδοση προσφέρεται με διχρωμία, (λευκή πέρλα με μαύρη οροφή), αυτοκόλλητα διακριτικά της έκδοσης και κόκκινες ή μαύρες ζάντες αλουμινίου 19” της Speedline. Στο εσωτερικό, πέρα από τα νέα καθίσματα της Recaro, βρίσκουμε και ζώνες τρεις σημείων και στα έξτρα ζώνες έξι σημείων.

Η παραγωγή του νέου Mégane R.S. 275 Trophy-R θα φτάσει τα 250 κομμάτια και θα προσφέρεται σε 15 χώρες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube