Η Akrapovic ετοιμάζει το Renault Megane R.S. για το 'Ring [video]

Η Akrapovic ετοιμάζει το Renault Megane R.S. για το 'Ring [video]

Η Renault έχει βάλει στόχο να σπάσει τα 8' στο 'Ring με το Megane R.S. και σ' αυτή την προσπάθεια τη βοηθάει μεταξύ άλλων η Akrapovic.

Το ρεκόρ των 7'58''44 του Seat Leon Cupra 280 έχει βάλει στο μάτι η Renault, με το project που ονομάζει #Under8. Επιστράτευσε κορυφαίες εταιρίες στον τομέα τους και ετοιμάζει μια ειδική έκδοση του Megane R.S. που θα σπάσει τα 8' και θα περάσει το Leon.

Ο χρόνος που είχε πετύχει το Renault Megane R.S. 265 Trophy, μέχρι πρότινος το γρηγορότερο προσθιοκίνητο παραγωγής στο Nürburgring, είναι 8’07”97. Για να πέσει κατά τουλάχιστον 10'' που χρειάζονται ώστε να ξαναπεράσει σε γαλλικά χέρια το ρεκόρ η Renault ετοιμάζει μια ειδική έκδοση η οποία θα αποτελέσει και το κύκνειο άσμα του μοντέλου, αφού το 2015 έρχεται ο αντικαταστάτης του.

Η Renault εμπιστεύτηκε την Ohlins για την εξέλιξη των αναρτήσεων, τη Michelin για τη δημιουργία του ιδανικού σετ ελαστικών και την Akrapovic για την κατασκευή μιας εξάτμισης που θα μειώσει το βάρος και θα αυξήσει την ιπποδύναμη. Η δουλειά της Akrapovic αποτυπώνεται στο παρακάτω video.

Η προσπάθεια για την κατάρριψη του ρεκόρ θα γίνει τον ερχόμενο Ιούνιο. Και υποθέτουμε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα δούμε αντίστοιχα video και για τη δουλειά των άλλων συντελεστών του #Under8.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube