Νέο Renault Mégane R.S. 275 Trophy

Νέο Renault Mégane R.S. 275 Trophy

Αυτό είναι το κορυφαίο Mégane που θα «χτυπήσει» τον χρόνο του Seat Leon Cupra στο ‘Ring.

Η Renault παρουσίασε σήμερα τη νέα κορυφαία έκδοση του GTi της, το Mégane R.S. 275 Trophy, που φτιάχτηκε ειδικά για ένα σκοπό: να γράψει τον ταχύτερο γύρο στα προσθιοκίνητα GTi στην πράσινη κόλαση.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, στην Renault δεν άρεσε καθόλου το γεγονός ότι η Seat κατέκτησε τον τίτλο του ταχύτερου GTi στο ‘Ring με το νέο Seat Leon Cupra και χρόνο 7’58”44, γι ‘αυτό και έπιασε αμέσως δουλειά για να τον ξαναδιεκδικήσει.

Το Mégane που θα επιχειρήσει να γράψει τον ταχύτερο γύρο στο παλιό Nurburgring είναι το εικονιζόμενο, νέο, R.S. 275 Trophy. Το συλλεκτικό αυτό μοντέλο περιορισμένης παραγωγής βασίζεται στην έκδοση Cup Chassis με το μπλοκέ διαφορικό και διαθέτει αυξημένη κατά 10 ίππους ισχύ (275 συνολικά) και 36,7 kgm ροπής από τις 3.000 έως τις 5.000 rpm.

Όπως μας είχε προϊδεάσει η ίδια η Renault, το Mégane R.S. 275 Trophy διαθέτει ελαφρύτερη εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic που βελτιώνει την απόδοση και την «μελωδία». Ακόμα, το αυτοκίνητο που θα μπει για να γράψει τον ταχύτερο γύρο θα διαθέτει και τα προαιρετικού εξοπλισμού ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Öhlins, καθώς και ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2.

Επιπλέον, το νέο Mégane R.S. 275 Trophy θα προσφέρεται σε έντονο κίτρινο χρώμα και θα διαθέτει στον έξτρα εξοπλισμό και τις σκουρόχρωμες ζάντες αλουμινίου 19” που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα μπάκετ καθίσματα της Recaro με επένδυση σε συνδυασμό δέρματος και alcantara. Το τιμόνι έχει επένδυση alcantara και ο επιλογέας ταχυτήτων και το χειρόφρενο είναι αλουμινένια. Τέλος, για να αναδειχθεί η σπανιότητα του νέου hot hatch της Renault, υπάρχουν αλουμινένια προστατευτικά στα μαρσπιέ με τον αύξοντα αριθμό του μοντέλου.

Το αποτέλεσμα της προσπάθειας της Renault για το νέο ρεκόρ στο ‘Ring θα ανακοινωθεί στις 16 Ιουνίου.

[Πηγή: Renault]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube