Μεγαλύτερο και πιο πολυτελές το νέο Audi A1

Μεγαλύτερο και πιο πολυτελές το νέο Audi A1

To 2018 αναμένεται το νέο Audi A1, το οποίο θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις και αναβαθμισμένη τεχνολογία καμπίνας.

Το Audi A1 του 2018 θα είναι μεγαλύτερο καθώς θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MQB A0 και θα ενσωματώνει προηγμένη τεχνολογία συνδεσιμότητας, άνεσης και ασφάλειας.

Όπως και τα συγγενή μοντέλα VW Polo, SEAT Ibiza και Skoda Fabia, το μικρό της Audi αναμένεται να μεγαλώσει σε μήκος και πλάτος, προσφέροντας περισσότερο χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών. Αλλά και για το κεφάλι θα αυξηθεί ο χώρος, λόγω της μακρύτερης γραμμής της οροφής.

Η νέα πλατφόρμα προσφέρει διπλό όφελος. Αύξηση της στρεπτικής ακαμψίας και μείωση του βάρους, καθώς χρησιμοποιεί «υβριδική» τεχνολογία κατασκευής, συνδυάζοντας ελαφρύ και ανθεκτικό ατσάλι διαμορφωμένο εν θερμώ και κράμα αλουμινίου. Δεν αναμένεται το αυτοκίνητο να είναι ελαφρύτερο από το σημερινό. Αλλά η εξοικονόμηση βάρους θα αντισταθμίσει σε μεγάλο βαθμό τα επιπλέον κιλά που θα προκύψουν αναγκαστικά από την αύξηση των διαστάσεων. Η μεγέθυνση έχει αλλάξει κάπως τις αναλογίες κα το περίγραμμα του σχήματος του επόμενου Audi A1. Η κουπέ φόρμα του πίσω μέρους έχει σε μεγάλο βαθμό χαθεί. Είναι πλέον ένα πιο συμβατικό χάτσμπακ και μοιάζει πολύ με το Audi Α3.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Audi A1 2019 ποζάρει για πρώτη φορά

Η Audi εξελίσσει το νέο μοντέλο με την πρόβλεψη να δεχτεί το Virtual Cockpit, κάτι που δεν γίνεται με το σημερινό μοντέλο. Στην καμπίνα θα δεσπόζει λοιπόν η οθόνη των 12,3 ιντσών αντί του κλασικού πίνακα οργάνων. Το λογισμικό θα υποστηρίζει όλες τις εφαρμογές Audi CarPlay και Android Auto.



Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τούρμπο βενζίνης και ντίζελ, σε μεγάλο βαθμό ανανεωμένες εκδόσεις των σημερινών. Η βάση θα είναι ο 3κύλινδρος 1.0 TFSI, με αυξημένη κατά πάσα πιθανότητα ισχύ από τους 95 ίππους του τωρινού μοντέλου. Αναμένοντα επίσης εκδόσεις 1.4 TFSI με περισσότερους από 150 ίππους και μια πιο οικονομική εκδοχή του 1.6 TDI. Η παγκόσμια τάση στην αυτοκινητοβιομηχανία μας οδηγεί να σκεφτούμε ότι θα υπάρξει και μία υβριδική έκδοση, ενώ το VW e-up! αποδεικνύει ότι είναι στις προθέσεις του Ομίλου να φτιάχνει ηλεκτρικές εκδόσεις για τα μικρότερα μοντέλα.

ΔΕΙΤΕ AKOMH Δοκιμάζουμε το Audi A1 Sportback 1.0 TFSI ultra

To κορυφαίο Audi S1 θα έρθει αργότερα, με δίλιτρο τούρμπο μοτέρ και τετρακίνηση. Η ιπποδύναμη αναμένεται αυξημένη στους 250 ίππους, ενώ δεν αποκλείεται και μία έκδοση RS1 με ακόμη περισσότερη ισχύ αργότερα.   

[Πηγή Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube