To Audi A1 2019 ποζάρει για πρώτη φορά

To Audi A1 2019 ποζάρει για πρώτη φορά

Με κρυμμένο επιμελώς το νέο σχεδιασμό του, το σουπερμίνι της Audi αναμένεται να κινηθεί ακόμα πιο upmarket.

Παρά το βαρύ καμουφλάζ, απ’ ό,τι φαίνεται και κατά τα πάγια ειωθότα της Audi, το νέο A1, τουλάχιστον στον εξωτερικό σχεδιασμό, αναμένεται να αποτελεί μια εξέλιξη του υφιστάμενου σχεδίου.

Στις φωτογραφίες που βλέπετε και που δημοσίευσε ο ιστότοπος motor1, το επερχόμενο Α1 2019 εκτελεί χειμερινές δοκιμές στη Σκανδιναβία. Για μια ακόμη φορά, το Ingolstadt δεν θα επιφέρει δραστικές αλλαγές στο ντιζάιν του υφιστάμενου Α1, παίζοντας το παιχνίδι εκ του ασφαλούς, καθώς η εμπορική πορεία του «μικρού» της δικαίωσε το αρχικό και δικαιολογεί τον στα σημεία βελτιωμένο σχεδιασμό.

Παρά το επιμελές καμουφλάζ, κάποιες αλλαγές πάντως είναι ήδη ορατές. Οι πλευρικοί καθρέφτες επανατοποθετήθηκαν σε ψηλότερο σημείο, ακριβώς δίπλα στις εμπρός κολόνες. Η βασική γραμμή επίσης ήρθε να κάτσει ψηλότερα, ενώ τα πίσω πλευρικά κρύσταλλα στο πάνω μέρος σχηματίζουν γωνία αντί για κούρμπα και στο κάτω πιο αμβλεία γωνία. Ομοίως στα πίσω πλευρικά κρύσταλλα φαίνεται ότι έχει εξαφανιστεί ο «φλόκος», αφήνοντας τη θέση του να καταλαμβάνει το ενιαίο κρύσταλλο. Επιπλέον, τα πίσω φανάρια φάρδυναν κομμάτι, όπως και η γρίλια της μάσκας με το μονό πλαίσιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Audi S1

Το αυτοκίνητο των χειμερινών δοκιμών φορά μεν συμβατικά εμπρός φώτα αλογόνου, αλλά το μοντέλο παραγωγής είναι μάλλον απίθανο να φορά τέτοια. Αντ’ αυτών αναμένουμε την υιοθέτηση φουλ LED φαναριών, τόσο εμπρός όσο και πίσω, υποστηρίζοντας τις φήμες που θέλουν τη μετακίνηση του σουπερμίνι της Audi πιο upmarket. Οι ίδια πηγές μιλούν για κατάργηση του 3θυρου A1 και την διάθεση του αυτοκινήτου αποκλειστικά στην πιο πρακτική 5θυρη έκδοση.



Κι ενώ εξωτερικά δεν περιμένουμε όπως είπαμε δραματικές αλλαγές, στην καμπίνα θα υπάρχουν πιο σημαντικές που θα αντανακλούν την πιο πολυτελή τοποθέτηση του Α1 2019 στην αγορά. Αυτή θα μετουσιώνεται με περισσότερα μαλακά και υψηλότερης ποιότητας πλαστικά στην καμπίνα, πλήρως ψηφιακό καντράν (έξτρα) και αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων MMI με μεγαλύτερη οθόνη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η επόμενη γενιά των Audi θα κάνει άλμα σε δυναμικά χαρακτηριστικά

Αν πιστέψουμε κάποιες αναφορές, η μετακίνηση του A1 σε πιο πολυτελές επίπεδο που θα το κάνει να ξεκολλήσει από τη συνωστισμένη κατηγορία των σουπερμίνι, θα ακολουθηθεί από ένα μικρότερο μοντέλο, επίσης το 2019. Αυτό θα επέχει θέση αυτοκινήτου βάσης για την Audi, αντιπαρατιθέμενο τόσο με το κάτω άκρο των σουπερμίνι όσο και με τα αυτοκίνητα πόλης.

Το Audi A1 της δεύτερης γενιάς φυσικά και θα πατά στην κοντύτερη εκδοχή της πλατφόρμας MQB και η γκάμα των μοτέρ θα απαρτίζεται από 3κύλινδρους και 4κύλινδρους κινητήρες τούρμπο, βενζίνης και ντίζελ. Το βασικό μοντέλο φυσικά και θα φορά τον 3κύλινδρο 1.000άρη κινητήρα, ενώ την κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται η έκδοση S1, με ελάχιστες πιθανότητες να υπάρξει μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση RS1. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Audi να διαθέτει επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση για κάθε μοντέλο της, εκτιμούμε ότι το A1 2019 δεν θα αποτελεί εξαίρεση, αλλά ακόμα είναι νωρίς να πούμε ποιος βενζινοκινητήρας θα συνδυαστεί με ηλεκτρομοτέρ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To Audi A1 2019 θα έχει έκδοση S1 με 250 και έκδοση RS1 με 300 PS

Η παραγωγή του νέου Audi A1 2018 αναμένεται να μεταφερθεί από το εργοστάσιο της γερμανικής εταιρείας στις Βρυξέλες, στο Βέλγιο, σε αυτό του Martorell (SEAT) στην Ισπανία. Μια γραμμή παραγωγής που θα ξεκινήσει να λειτουργεί μέσα στο 2018, καθιστώντας το νέο σουπερμίνι MY2019.

[Περισσότερες φωτογραφίες στο motor1.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube