Με τούρμπο κινητήρα 1.200 κ.εκ. το νέο Nissan Qashqai

Με τούρμπο κινητήρα 1.200 κ.εκ. το νέο Nissan Qashqai

Η νέα γενιά του δημοφιλούς Nissan Qashqai θα παρουσιαστεί το 2014 και θα περιλαμβάνει στην γκάμα του και τούρμπο βενζινοκινητήρα 1.200 κυβικών

Οι πληροφορίες όσον αφορά τη νέα γενιά του Nissan Qashqai είναι φειδωλές, παρόλο που η εξέλιξη του βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και θα παρουσιαστεί επίσημα σε λιγότερο από ένα χρόνο. Ωστόσο, πρόσφατα ίσως η πιο σημαντική πληροφορία για τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς.

Ότι το ιαπωνικό crossover θα διατίθεται στη νέα γενιά του και με τούρμπο κινητήρα 1.200 κ.εκ. Το συγκεκριμένο μοτέρ θα είναι 4κύλινδρο τεχνολογίας DIG-S -με άμεσο ψεκασμό δηλαδή- και θα αποδίδει 115 ίππους.

Πέρα από το συγκεκριμένο μοτέρ, το νέο Qashqai θα περιλαμβάνει στην γκάμα του και δυο γνωστούς ντίζελ. Τον 1.5 dCi των 110 ίππων και τον 1.6 dCi με τους 130 ίππους. Το νέο μοντέλο θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMF (Common Module Family), πάνω στην οποία θα βασιστούν τα περισσότερα μελλοντικά μοντέλα των Nissan και Renault. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο όσον αφορά τη νέα πλατφόρμα είναι ότι έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενεί και υβριδικό σύστημα κίνησης.

Λεπτομέρειες για τη σχεδίαση του νέου Qashqai δεν έχουν διαρρεύσει, ούτε έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικές φωτογραφίες. Είναι σχεδόν βέβαιο, ωστόσο, ότι θα ακολουθεί τις σχεδιαστικές γραμμές του νέου και μεγαλύτερου Nissan X-Trail που παρουσιάστηκε στην πρόσφατη έκθεση της Φρανκφούρτης.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube