Με αστρονομική τιμή η σύγχρονη BMW 3.0 CSL

Με αστρονομική τιμή η σύγχρονη BMW 3.0 CSL

Το σύγχρονο μοντέλο που θα αναβιώσει την BMW 3.0 CSL θα παρουσιαστεί το Νοέμβριο και θα έχει αστρονομική τιμή.

BMW

Το 2022 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για την BMW M καθώς στις 24 Μαΐου συμπλήρωσε 50 χρόνια παρουσίας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και στα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων. Για την περίσταση, το αγωνιστικό παρακλάδι της BMW ετοιμάζει ένα άκρως μοναδικό μοντέλο που πιθανότατα θα αποτελέσει τη σύγχρονη αναβίωση της θρυλικής BMW 3.0 CSL.

Σύμφωνα με νεότερα ρεπορτάζ που επικαλούνται ανώνυμες πηγές από το Mόναχο, αποκαλύφθηκε ότι το «Ηommage» μοντέλο θα παρουσιαστεί μέσα στον Νοέμβριο. Θα βασίζεται στην M4 CSL, θα είναι αποκλειστικά πισωκίνητο και θα συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο χειροκίνητο σασμάν.

BMW

Επιπλέον, το βάρος του θα ανέρχεται στα 1.550 kg, δηλαδή 75 kg λιγότερα από την M4 CSL, που με τη σειρά της είναι 100 kg ελαφρύτερη από την M4 Competition.

Κάτω από το καπό του θα βρίσκεται ο 3λιτρος twin-turbo κινητήρας από την M4 CSL, αλλά με την ισχύ του να ξεπερνά τα 600 PS και τα 700 Nm ροπής. Ως αποτέλεσμα, το σπριντ για τα 100 km/h θα ολοκληρώνεται σε μόλις 3,5".

Παράλληλα, το ρεπορτάζ επιβεβαιώνει τις φήμες που θέλουν το μοντέλο να κατασκευάζεται σε μόλις 50 κομμάτια. 30 από αυτά προορίζονται για την Ευρώπη, οκτώ για την Ασία και δώδεκα για τη Β. Αμερική.

Τέλος, η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο με τιμή απόκτησης το αστρονομικό ποσό των €750.000!

Τα πρώτα αυτοκίνητα θα αρχίσουν να παραδίδονται σε όσους αποφασίσουν να εκταμιεύσουν αυτό το ποσό, στις αρχές του επόμενου έτους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube