BMW M, μισός αιώνας επιτυχημένης πορείας

BMW M, μισός αιώνας επιτυχημένης πορείας

H BMW M γιορτάζει μισό αιώνα παρουσίας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και στα αυτοκίνητα επιδόσεων επαναφέροντας το έμβλημά της από το παρελθόν.

Στις 24 Μαΐου του 2022, η BMW M κλείνει 50 χρόνια παρουσίας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και στα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων. Για να γιορτάσει την γενέθλια αυτή περίσταση, δίνει την δυνατότητα στους πελάτες της που θα επιλέξουν το πακέτο εξοπλισμού «M Sport» να κοσμήσουν το αυτοκίνητο τους με τον ρετρό λογότυπο μτης εταιρίας. 

Το βιβλίο παραγγελιών για τα αυτοκίνητα που θα διαθέτουν το ρετρό σήμα της εταιρίας θα ανοίξει τον Ιανουάριο του 2022, με την παραγωγή τους να ξεκινάει τον Μάρτιο του ίδιου έτους.

Επιπροσθέτως η BMW Μ επαναφέρει και 50 ιστορικές αποχρώσεις της, οι οποίες θα διατίθενται σε επιλεγμένα μοντέλα της το 2022. Κάποια από τα χρώματα αυτά είναι: Dakar Yellow, Fire Orange, Daytona Violet, Macao Blue, Imola Red και Frozen Marina Bay Blue.

BMW M

Ο λογότυπος της BMW με τα μπλε κόκκινα και βιολετί ημικύκλια εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1973 σε ένα αγωνιστικό της BMW Motorsport GmbH. Μόλις ένα χρόνο μετά από την ίδρυση της. 

Στο ιστορικό έμβλημα, το κόκκινο συμβολίζει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, το μπλε συμβολίζει την BMW και το βιολετί τη μεταξύ τους σύνδεση. Σήμερα, το βιολετί έχει παραχωρήσει τη θέση του στο σκούρο μαύρο και η BMW Motorsport έχει μετονομαστεί BMW M.

Ο 24ωρος αγώνας στο Nürburgring είναι μια ευπρόσδεκτη ευκαιρία για την BMW M να κάνει την αναδρομή στην επιτυχημένη πορεία της και να αναγγείλει στους φαν της τι να περιμένουν από αυτή στο μέλλον.

Πολλές δεκαετίες αργότερα, η BMW M έχει φτάσει στο απόγειο της και στοχεύει σε ένα νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2021. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η BMW θα λανσάρει την 3 Series σε έκδοση M3 Touring ενώ η νέα γενιά της M2 βρίσκεται ήδη στα σκαριά.

​BMW M

50 χρόνια ύστερα από την ίδρυσή της, η BMW M θα παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο, σημειώνοντας έτσι τη στροφή της φίρμας προς τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Όπως αναμενόταν το αγωνιστικό παρακλάδι της BMW δεν θα περιοριστεί σε ένα ρετρό έμβλημα για τον εορτασμό του μισού αιώνα ζωής της.  

H εταιρία έχει σχεδιάσει τον εορτασμό του μισού αιώνα της σε διάφορες ιστορικές εκδηλώσεις όπως το Concorso d'Eleganza Villa d'Este στην Ιταλία, το Goodwood Festival of Speed στην Βρετανία και το Concours d'Élegance στο Pebble Beach της Καλιφόρνια. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube