McLaren P1@Nürburgring, κάτω από 7’ – νέες πληροφορίες και εικόνες

McLaren P1@Nürburgring, κάτω από 7’ – νέες πληροφορίες και εικόνες

Μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο, η McLaren έδωσε στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες και νέες πληροφορίες για την επίδοση της P1 στην θρυλική πίστα.

Η McLaren μας δίνει σιγά σιγά τα στοιχεία για την επίδοση της P1 στο Nürburgring Nordschleife, επίδοση που σύμφωνα με το βίντεο που είδαμε νωρίτερα την θέλει να γυρνάει στην μήκους 20.8 km πίστα σε λιγότερο από 7’.

Πιο συγκεκριμένα, η McLaren αναφέρει ότι η P1 ολοκλήρωσε τα 20.8 km της πίστας με μέση ωριαία ταχύτητα μεγαλύτερη των 178 km/h, πράγμα που σημαίνει ότι έκανε κάτω από 7’. Εάν για παράδειγμα η P1 είχε μέση ωριαία ταχύτητα 179 km/h, αυτόματα θα ξέραμε ότι γύρισε την πίστα σε 6’ 58” και είναι πιο αργή από την Porsche 918 Spyder (6’ 57”), ενώ εάν είχε μέση ωραία ταχύτητα 180 km/h θα σήμαινε ότι έκανε 6’ 56”.

Η McLaren χρησιμοποίησε μία ασημί P1 με κωδική ονομασία XP2R με ενεργοποιημένη την λειτουργία Race που εκτείνει την ενεργή πίσω πτέρυγα κατά 300 mm, μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 50 mm και σκληραίνει την ανάρτηση κατά 300%.

Το εγχείρημα ανέλαβε να πραγματοποιήσει ο αρχιδοκιμαστής της McLaren Chris Goodwin και στην ευθεία Döttinger Höhe κατάφερε να πετύχει την ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα των 330 km/h. Κατά την διάρκεια του γύρου την “Πράσινη Κόλαση”, ο Chris Goodwin άλλαζε σχέση στο κιβώτιο κάθε 6” και χρησιμοποίησε το DRS εφτά φορές (στο 9% του συνολικού γύρου).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube