H McLaren αποκαλύπτει τη νέα 600 LT [video]

H McLaren αποκαλύπτει τη νέα 600 LT [video]

Πιο ελαφριά, πιο ισχυρή και με βελτιωμένη αεροδυναμική, η McLaren 600 LT είναι η «φουσκωμένη» έκδοση της 570S και το τρίτο μοντέλο «long tail» στην ιστορία της McLaren ύστερα από τις F1 και 675.

Ύστερα από μπόλικα teaser, ορίστε και το τελικό προϊόν. Η McLaren αποκαλύπτει το τρίτο μοντέλο «long tail» στην ιστορία της, ύστερα από την GTR Long Tail F1 και την 675 LT -κουπέ και σπάιντερ. Η 600 LT θα έρθει να ενταχθεί σε μια γκάμα που τώρα είναι πλούσια, αλλά επίσης αποτελείται συχνά από μοντέλα περιορισμένης παραγωγής: Senna, P1 GTR ή 675 είναι τα τελευταία παραδείγματα.

Αυτή η 600 LT δεν θα αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα, δεδομένου ότι η παραγωγή θα ξεκινήσει τον επόμενο Οκτώβριο και ένας περιορισμένος αριθμός αυτοκινήτων θα συναρμολογηθεί με το χέρι στο Woking, στη Βρετανία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη McLaren 570S στις ειδικές του Ράλι Μόντε Κάρλο [video]

Η 600 LT βασίζεται στην κουπέ 570S, αλλά πολλά πράγματα έχουν εξελιχθεί. Η αεροδυναμική, πρώτα και κύρια, με αυτό το πολύ ιδιαίτερο πίσω μέρος που καθιστά τα μοντέλα LT μοναδικά, περισσότερο από το μέσο όρο των McLaren.

McLaren 600 LT

Όσο πιο μακρύ είναι ένα αυτοκίνητο τόσο καλύτερη είναι η αεροδυναμική του: Και η 600 LT έχει κερδίσει 7,4 πόντους σε σύγκριση με μια 570S, επιπλέον μήκος που είναι τεράστιο για τα δεδομένα ενός σπορ αυτοκινήτου, αλλά και απαντώμενα για ένα «Me Mans». Πολλά μέρη του αμαξώματος είναι κατασκευασμένα από ίνες άνθρακα και είναι επίσης ειδικά σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για την 600 LT, η οποία εμφανίζει μια μεγάλη αλλαγή στο πίσω μέρος: Όπως η 675 LT, οι μπούκες της εξάτμισης είναι ψηλά και όχι πλέον στις γωνίες του προφυλακτήρα.

McLaren 600 LT

Κάτω από το καπό, ο 3,8λιτρος V8 biturbo δίνει ακόμα το παρών, αλλά τώρα αποδίδει 600 άλογα και 63,2 kgm. Η McLaren επέλεξε για λάστιχα την Pirelli με τα Trofeo R να είναι ειδικά σχεδιασμένα γι’ αυτήν την 600 LT, που θέλει να είναι πάνω απ’ όλα πιστάδικη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στο Tour de Corse με τη McLaren 570 GT

Η αφθονία κάρμπον, τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό (με καθίσματα που κληρονόμησε από την P1), μείωσε το βάρος κατά 96 κιλά σε σύγκριση με την 570S, η οποίa ωστόσο ήδη δεν ήταν πολύ βαριά. Έτσι, η 600 LT δηλώνεται από το εργοστάσιο στα 1.274 kg, τα οποία για την ισχύ της την καθιστούν ιερό τέρας επιδόσεων -2,12 kg/PS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube