Ειδική έκδοση μόνο για πίστα της McLaren 570S

Ειδική έκδοση μόνο για πίστα της McLaren 570S

Η McLaren θα παρουσιάσει στο Goodwood ειδική έκδοση της 570S μόνο για πίστα.

Η McLaren ανοκοίνωσε ότι θα παρουσιάσει στο Goodwood Festival of Speed μια ειδική έκδοση της 570S, αποκλειστικά για χρήση στην πίστα.

Το μοντέλο που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι η McLaren 570S GT4. Για την Sprint δεν έχουν διαρρεύσει φωτογραφίες ούτε σημαντικές πληροφορίες. Το μόνο που έχει ειπωθεί από επίσημα χείλη είναι πως πρόκειται για ένα αυτοκίνητο για trackdays, χωρίς όμως περιορισμούς από το πλαίσιο κανονισμών κάποιας επίσημης αγωνιστικής κατηγορίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οδηγούμε τη McLaren 650S [video]


Το αυτοκίνητο θα κινείται από έναν V8 biturbo, αυτό μπορούμε να το πούμε με σιγουυριά αφού η εταιρεία δεν διαθέτει κάποιον άλλο κινητήρα. Ο οποίος λογικά αναμένεται να βγάζει περισσότερη δύναμη από τους 570 ίππους και τα 61 κιλά ροπής της απλής έκδοσης. Το βάρος θα είναι χαμηλότερο, η αεροδυναμική βελτιωμένη με πιο επιθετικά βοηθήματα και το εσωτερικό λιγότερο πολυτελές, εστιασμένο στην χρήση στην πίστα.

Η McLaren έχει πολλά πράγματα να γιορτάσει στο Goodwood. Εκτός από την παρουσίαση της 570S Sprint θα έχει εκεί και μια ειδική έκδοση της 650S Can Am, βελτιωμένη από το τμήμα McLaren Special  Operations. Ο λόγος είναι η επέτειος 50 ετών από την κατάκτηση του πρωταθλήματος Can Am.



Πηγή McLaren Automotive

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube