Επίσημο: McLaren 600LT Spider [video]

Επίσημο: McLaren 600LT Spider [video]

Aναδιπλούμενη οροφή, ψαγμένη αεροδυναμική, χαμηλότερο βάρος και V8 κινητήρας με 600PS

Αφού πρώτα μας άνοιξε την όρεξη με ένα μικρό teaser, η McLaren παρουσίασε τη νέα 600LT Spider, το πέμπτο Longtail μοντέλο της βρετανικής φίρμας που συνδυάζει σκληρή αναδιπλούμενη οροφή με χαμηλότερο βάρος, αυξημένη ισχύ και εκρηκτικές επιδόσεις.

Η 600LT Spider, όπως και η αντίστοιχη 600LT Coupé την οποία πρωτοείδαμε το καλοκαίρι του 2018, είναι η ταχύτερη έκδοση της 570S Spider με προσανατολισμό πίστας. Ξεκινώντας από τον κινητήρα, ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 χωρητικότητας 3,8 λίτρων αποδίδει 600 PS και 63,2 kgm ροπής και συνεργάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη SSG επτά σχέσεων.

McLaren 600LT Coupe and 600LT Spider

Χάρη σε εκτενή χρήση ανθρακονημάτων, η ζυγαριά δείχνει 1297kg, δηλαδή -100kg λιγότερα σε σύγκριση με την 570S Spider. Λόγω του μηχανισμού της αναδιπλούμενης οροφής, η Spider ζυγίζει μόλις +50kg περισσότερο από την κλειστή έκδοση, αφού το ανθρακονημάτινο monocoque πλαίσιο (MonoCell II) δεν χρειάστηκε επεμβάσεις για ενίσχυση της ακαμψίας.

Παρά το επιπλέον βάρος, η 600LT Spider επιταχύνει από τα 0-97km/h σε 2,8'' (ίδιος χρόνος με την Coupé), από τα 0-200km/h σε 8,4'' (+0,2'' πιο αργά) ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 323km/h με την οροφή κλειστή και 315km/h με την οροφή ανοικτή.

McLaren 600LT Spider

Το μοντέλο διαθέτει πιο επιθετική ρύθμιση της ανάρτησης με σφυρύλατα αλουμινένια διπλά ψαλίδια, σκληρότερες βάσεις του κινητήρα και ελαφρύτερα φρένα. Στο ίδιο κλίμα και τα ελαστικά Pirelli P-Zero Trofeo R που σε συνδυασμό με το ταχύτερο τιμόνι και τη βελτιωμένη απόκριση των πενταλ διαμορφώνουν το ιδανικό πακέτο για περιβάλλον πίστας.

Όπως το monocoque σασί, έτσι και το αμάξωμα είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Το πλήρες αεροδυναμικό πακέτο που περιλαμβάνει σταθερή αεροτομή, μεγαλύτερο σπλίτερ και διαχύτη, επιτρέπει παραγωγή κάθετης δύναμης 100kg στα 250km/h.

McLaren 600LT Spider

Στο εσωτερικό βρίσκουμε επενδύσεις από Alcantara, τα ανθρακονημάτινα καθίσματα της McLaren P1 (προαιρετικά είναι διαθέσιμα τα ακόμα ελαφρύτερα καθίσματα της McLaren Senna) ενώ υπάρχει η δυνατότητα να αφαιρεθεί το ηχοσύστημα και ο κλιματισμός για τους πελάτες που έχουν προτεραιότητα την απόλυτη μείωση βάρους. Με την οροφή κατεβασμένη, οι επιβάτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ακόμη πιο έντονη ηχητική εμπειρία από τις ψηλά τοποθετημένες εξατμίσεις που βρίσκονται λίγο πίσω από τον κινητήρα.

Σύμφωνα με τη McLaren, η παραγωγή της 600LT Spider θα είναι περιορισμένη, και η τιμή της θα ξεκινά από $256.500, δηλαδή περίπου 225.278 ευρώ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube