Το Mazda MX-5 θα γίνει Fiat 124 Spider (;)

Το Mazda MX-5 θα γίνει Fiat 124 Spider (;)

Η πολυαναμενόμενη ιταλική εκδοχή του Mazda MX-5 ίσως τελικά επαναφέρει στην αγορά το ιστορικό όνομα Fiat 124 Spider.

Το ότι από το νέο Mazda MX-5 θα προέκυπτε και ένα μοντέλο υπό τη σκέπη της FCA είναι γνωστό. Μετά τις φήμες που έλεγαν ότι πρόκειται θα για τη νέα Alfa Romeo Spider ή για ένα Abarth, η μπίλια πιθανότατα θα κάτσει τελικά στο νέο Fiat 124 Spider.

Όπως επιβεβαίωσε πρόσφατα άνθρωπος μέσα από τη Fiat Chrysler Automobiles, το ιταλικό MX-5 θα το δούμε τελικά ως μοντέλο της Fiat. Μάλιστα η FCA έχει ήδη κατοχυρώσει τις ονομασίες Fiat 124 και Fiat 124 Spider στις ΗΠΑ, οπότε πιθανότατα ήδη γνωρίζουμε και το πώς θα ονομαστεί. Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια πηγή η σχεδίασή του θα είναι ρετρό, σαφώς επηρεασμένη από το 124 Spider του 1967.

Σε αντίθεση με τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες του νέου Mazda MX-5, κάτω από το καπό του αντίστοιχου Fiat θα βρίσκεται πιθανότατα ο υπερτροφοδοτούμενος 1.4 MultiAir που έχουμε γνωρίσει μεταξύ άλλων στην Alfa Romeo Giulietta και στο Jeep Renegade, με απόδοση από 140 έως 170 PS. Λέγεται όμως ότι η βασική έκδοση του μοντέλου θα διαθέτει ένα πιο αδύναμο μοτέρ και θα είναι «γυμνή», με σιδερένιες ζάντες και ελάχιστο εξοπλισμό, έτσι ώστε να ζυγίζει λιγότερα από 1.000 kg. Το νέο ιταλικό roadster θα κυκλοφορήσει έναν χρόνο μετά από το ιαπωνικό αδερφάκι του, το οποίο αναμένεται το καλοκαίρι του 2015. Και στο μέλλον δεν αποκλείεται να δούμε και μια έκδοση Abarth του ίδιου μοντέλου, με περισσότερους από 200 ίππους.

Παρακάτω βλέπετε μια πρόταση για το πώς θα μπορούσε να δείχνει το νέο Fiat 124 Spider, όπως το οραματίστηκαν οι γραφίστες του βρετανικού AutoExpress.



[Πηγή: Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube