Η Alfa Romeo Spider δεν θα βασίζεται στο Mazda MX-5

Η Alfa Romeo Spider δεν θα βασίζεται στο Mazda MX-5

Τέλος στις φήμες για συγγένεια της Spider με το MX-5 δίνει ο brand manager της Alfa Romeo. Η πλατφόρμα του θα χρησιμοποιηθεί αλλιώς από την FCA.

Ενδείξεις ότι η επόμενη Alfa Romeo Spider δεν θα βασίζεται στο νέο Mazda MX-5 υπήρχαν ήδη, και τώρα η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε με εμφατικό τρόπο από επίσημα χείλη.

Σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα ο Harald Wester, brand manager της Alfa Romeo και της Maserati, είπε μεταξύ άλλων ότι «η τελική εκδοχή της νέας Spider δεν είναι το διθέσιο που εξελίσσεται σε συνεργασία με τη Mazda, αλλά μια παραλλαγή του Giorgio». Θυμίζουμε ότι Giorgio ονομάζεται η πισωκίνητη πλατφόρμα πάνω στην οποία βασίζονται και τα υπόλοιπα μοντέλα που έχει στα σκαριά η Alfa Romeo για την επόμενη τετραετία.

Ωστόσο ο Wester ξεκαθάρισε ότι η συνεργασία της FCA με τη Mazda δεν έχει σταματήσει. Μια παραλλαγή του νέου Mazda MX-5 εξελίσσεται για να αποτελέσει ένα νέο μοντέλο υπό τη σκέπη της Fiat ή της Abarth, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί και ο Marchionne τον περασμένο Μάρτιο. Έτσι στο άμεσο μέλλον το ιταλικό group θα έχει συνολικά στη γκάμα του δύο διθέσια roadster, τα οποία μπορούμε με ασφάλεια να υποθέσουμε ότι θα έχουν σημαντική διαφορά μεγέθους, επιδόσεων και τιμής.

Φαίνεται δηλαδή πως το roadster της Fiat/Abarth θα εφοδιάζεται με μικρού κυβισμού κινητήρες και θα ανταγωνιστεί το Mazda MX-5, ενώ η Alfa Romeo Spider θα κληθεί να αντιμετωπίσει ακριβότερα premium μοντέλα όπως το Audi TT και η BMW Z4.

[Πηγή: Car / Φωτογραφία: Alfa Romeo 2uettottanta Concept by Pininfarina]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube