Mazda: Κατέθεσε πατέντα για ένα πισωκίνητο υβριδικό με κινητήρα Wankel

Mazda: Κατέθεσε πατέντα για ένα πισωκίνητο υβριδικό με κινητήρα Wankel

H Μazda κατέθεσε πατέντα η οποία απεικονίζει ένα πισωκίνητο υβριδικό αυτοκίνητο με κινητήρα Wankel.

Έχει περάσει σχεδόν μια δεκαετία από τότε που το τελευταίο Mazda RX-8 βγήκε από την γραμμή παραγωγής. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα πολλές ήταν οι φήμες που μιλούσαν για έναν διάδοχο του ιαπωνικού sportscar χωρίς όμως να έχουμε δει κάποια από αυτές να υλοποιείται.

Αντί αυτού, σε δελτίο τύπου της το 2020, η Mazda ανακοίνωσε την επιστροφή του Wankel αλλά έχοντας τον ρόλο γεννήτριας, για την αύξηση της αυτονομίας του MX-30

Mazda

Αυτή τη φορά όμως, τα νέα είναι πολύ πιο υποσχόμενα καθώς η Mazda κατέθεσε πατέντα η οποία απεικονίζει ένα πισωκίνητο υβριδικό αυτοκίνητο με κινητήρα Wankel. Συγκεκριμένα, στα σχέδια που δημοσιεύτηκαν, διακρίνεται ένας περιστροφικός κινητήρας εμπρός με τρεις ρότορες ο οποίος στέλνει την ισχύ του στους πίσω τροχούς. 

Βέβαια, το γεγονός ότι ένας κατασκευαστής κατέθεσε μια πατέντα, δεν σημαίνει ότι το σχέδιο θα υλοποιηθεί. Φαίνεται όμως ότι ο Ιάπωνας κατασκευαστής δεν έχει ξεγράψει ακόμα τον χαρισματικό Wankel κινητήρα. 

Θυμίζουμε ότι το 2015, η Mazda είχε παρουσιάσει στο Tokyo Motor Show το RX-Vision. Ποιος δεν θα ήθελε να δει τον Wankel να επιστρέφει σε μια έκδοση παραγωγής του εντυπωσιακού πρωτότυπου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube