Marcello Gandini: Δεν έχω καμία σχέση με τη νέα Lamborghini Countach LPI 800-4

Marcello Gandini: Δεν έχω καμία σχέση με τη νέα Lamborghini Countach LPI 800-4

Ο σχεδιαστής της θρυλικής Lamborghini Countach του 1974, Marcello Gandini, δήλωσε πως η πρόσφατη αναβίωση του μοντέλου δεν αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία και το όραμα του.

Ο Marcello Gandini δεν χρειάζεται συστάσεις. Τα έργα και η προσφορά του στην αυτοκίνηση μιλούν από μόνα τους. Ο άνθρωπος που σχεδίασε μεταξύ άλλων τις Diablo, Countach, Espada, Stratos, BMW 5 Series E12, Dino 308GT4 και πολλά ακόμα ιστορικά μοντέλα, άστραψε και βρόντηξε πρόσφατα σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφορικά με το ντιζάιν της νέας Lamborghini LPI 800-4.

«Δεν έχω απολύτως καμία σχέση με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Και επειδή αισθάνομαι ότι πλανάται μια φήμη ότι έχω συμβάλλει στο σχεδιασμό του θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως δεν είχα την παραμικρή εμπλοκή» δήλωσε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει «Το εν λόγω δημιούργημα δε θα μπορούσε να είναι δικό μου. Δεν αντικατοπτρίζει ούτε το όραμα ούτε τη φιλοσοφία μου. Έχω μια αναγνωρίσιμη ταυτότητα ως ντιζάινερ και θέλω να πιστεύω ότι είναι αποδεκτή από όλους ειδικά σε ότι αφορά τα σούπερκαρ που κλήθηκα να σχεδιάσω στην καριέρα μου. Και ιδιαίτερα αυτά της Lamborghini. Είναι νομίζω σαφές, ότι οι αγορές και οι κανόνες του σύγχρονου μάρκετινγκ έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Δε μπορούμε όμως να εκμεταλλευόμαστε τα πάντα στο βωμό του χρήματος».

lambo

Ο Gandini προέβη σε αυτή την τοποθέτηση, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, έπειτα από δεκάδες τηλεφωνήματα που δέχτηκε από φίλους και συναδέλφους του, οι οποίοι τον ρωτούσαν εάν όντως σχεδίασε αυτός τη νέα Countach LPI 800-4.

Ίσως βέβαια η εν λόγω παρεξήγηση να δημιουργήθηκε και από την ίδια τη Lamborghini άθελα της. Η ιταλική φίρμα δε διέψευσε ποτέ της φήμες περί εμπλοκής του Gandini, μέχρι πρόσφατα όπου και αναγκάστηκε να το κάνει ύστερα από τον σάλο που δημιούργησαν οι δηλώσεις του τελευταίου.

lambo

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της η Lamborghini αναφέρει τα εξής: «Ο Marcello Gandini δεν είχε καμία συμμετοχή ή οποιοδήποτε άλλο ρόλο στην υλοποίηση της αναβίωσης της Countach LPI 800-4. Πρόκειται για έργο το οποίο εξελίχθηκε στο κέντρο σχεδιασμού μας από εξειδικευμένη ομάδα συνεργατών μας».

Για την ιστορία, η συλλεκτική Lamborghini Countach LP 800-4, έγινε ανάρπαστη σε χρόνο «dt» με τα 112 μόλις αντίτυπα της να έχουν ήδη καπαρωθεί από τους πλούσιους ιδιοκτήτες της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube