Lamborghini Countach LPI 800-4: Sold out

Lamborghini Countach LPI 800-4: Sold out

Σε λιγότερο από επτά ημέρες και τα 112 αντίτυπα της Lamborghini Countach LPI 800-4 έγιναν ανάρπαστα...

Ήταν αναμενόμενο. Για να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους, η Lamborghini, δε χρειαζόταν να παρουσιάσει επίσημα τη νέα Countach LPI 800-4 και να περιμένει να δει πόσους πελάτες θα προσελκύσει. Το αυτοκίνητο πριν ακόμα δει το φως της δημοσιότητας, είχε ήδη προπωληθεί.

Οι τυχεροί και προφανώς ευκατάστατοι οικονομικά πελάτες της ιταλικής φίρμας είχαν κάνει την κράτηση τους πολλούς μήνες προτού η Lamborghini ρίξει στην αρένα των υβριδικών hypercar τη νέα Countach. Άλλωστε, τα μόλις 112 αντίτυπα του μοντέλου δεν άφηναν περιθώρια για δεύτερες σκέψεις σε όλους όσους σκόπευαν να τη κάνουν δική τους. 

lambo

Όπως και να χει το αποτέλεσμα είναι πως πλέον, Countach LPI 800-4 δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, με το νέο «ταύρο» των Ιταλών να αποκτά ήδη συλλεκτική αξία. Το ποσό που κατέθεσε ο κάθε ένας από τους 112 νέους ιδιοκτήτες της Countach παραμένει άγνωστο. Φήμες από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού κάνουν λόγο για ποσά που εκκινούν από τα 1,5 εκ. δολάρια και ανεβαίνουν ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε αγοραστή...

Θυμίζουμε πως η Countach LPI 800-4 κρύβει κάτω από το ρετρό περιτύλιγμα της το ίδιο υβριδικό σύστημα κίνησης με την Lamborghini Sián FKP 37, που σημαίνει V12 κινητήρας φυσικής αναπνοής και ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνδυαστική απόδοση του συστήματος ξεπερνά τους 800 PS, με τη ροπή να φθάνει τα 720 Nm. Η ισχύς μεταφέρεται μέσω ενός 7τάχυτου αυτόματου σασμάν και στους τέσσερις τροχούς, με τα πρώτα 0-200 km/h να έρχονται σε 8,6’’ και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 355 km/h.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube