Huawei και Chery λανσάρουν το Luxeed EH3, αντίπαλο του Tesla Model 3

Huawei και Chery λανσάρουν το Luxeed EH3, αντίπαλο του Tesla Model 3

Οι κινεζικές Huawei και η Chery παρουσίασαν επίσημα το νέο τους ηλεκτρικό, Luxeed EH3. Φορτωμένη με νέες τεχνολογίες, αυτή η 100% ηλεκτρική μπερλίνα έρχεται να ανταγωνιστεί το Tesla Model 3 στην Κίνα.

Luxeed EH3

Luxeed EH3: Το όνομα που επέλεξαν η Huawei και η Chery δεν είναι για το θεαθήναι ή επειδή τους ακούγεται ωραίο. 

Το Luxeed θυμίζει την αμερικανική φίρμα Lucid και παραπέμπει ευθέως σε ένα high-end προϊόν Και το οποίο επίσης παραπέμπει στα μοντέλα Exeed που εξέλιξε η Chery. 

Με αποκάλυψη μιας προεπισκόπησής του σε καμουφλάζ πριν από μερικές εβδομάδες, το Luxeed EH3αποκαλύφθηκε αυτή τη φορά πάλι σε προεπισκόπηση, στην τελική όμως έκδοσή του.

Το Luxeed EH3 θα διατίθεται περίπου στις 200.000 γιουάν, κάτι λιγότερο από 25.000 ευρώ. Θα είναι λοιπόν, φθηνότερο από το Tesla Model 3

Luxeed EH3

Η μπερλίνα Luxeed EH3, που έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της πολλές φορές σε ορισμένες μεγάλες πόλεις της Κίνας, έχει κάτι για να σαγηνεύσει. Με λεπτά εμπρός φανάρια διακοσμημένα με μια λεπτή λωρίδα LED και πεντάκτινους τροχούς, το αυτοκίνητο διαθέτει μια πολύ επιθετική εμφάνιση.

Οι αναδυόμενες λαβές των θυρών θυμίζουν προφανώς μοντέλα της Tesla, αν και αυτή η τεχνολογία γίνεται όλο και πιο κοινή μεταξύ των κατασκευαστών. Όπως πολύ δημοφιλής μεταξύ των Κινέζων κατασκευαστών είναι και αυτή η απλωτή γραμμή της οροφής.

Luxeed EH3

Το 100% ηλεκτρικό μοντέλο των Huawei και Chery μοιάζει επίσης πολύ με το BYD Han ή το Nio ET7. Μπορούμε να δούμε τον αισθητήρα LiDAR στην οροφή του αυτοκινήτου που υποδηλώνει ότι το Luxeed EH3 είναι καλά εξοπλισμένο από τεχνολογική άποψη.

Και δεν πρόκειται για αίσθηση ή υπόθεση. Χάρη στο έξυπνο σύστημα οδήγησης ADS 2.0, το αυτοκίνητο διαθέτει εξαιρετικές δυνατότητες όσον αφορά την αυτόνομη οδήγηση. Συνολικά, το Luxeed EH3 διαθέτει 11 κάμερες, 12 ραντάρ υπερήχων και τρία ραντάρ κυμάτων 3 mm. Σημειώστε ότι το σύστημα ADS 2.0 υποστηρίζει επίσης σύστημα NCA (Navigation Cruise Assist).

Luxeed EH3

Πρόκειται για ένα σύστημα που επιτρέπει σε ένα όχημα να παρέχει αυτόνομη οδηγική υποβήθηση στην πόλη και στους κεντρικούς δρόμους. Με το Luxeed EH3, η Huawei υπόσχεται ότι αυτή η δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη σε 45 κινεζικές πόλεις κατά την λανσάρισμα του αυτοκινητου και σε ένα ακόμη μεγαλύτερο δίκτυο μέσα σε λίγους μήνες.

Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με το λογισμικό HarmonyOS 4 της Huawei. Ένα νέο λειτουργικό που παρουσιάστηκε αναλυτικά στις 4 Αυγούστου 2023 και διαθέτει το πανίσχυρο τσιπ 8295 της Qualcomm. Συνοπτικά, το λογισμικό θα προσφέρει προηγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας, ειδικά για τους κατόχους smartphone και smartwatche με την επωνυμία Huawei.

Luxeed EH3

Το σύστημα HarmonyOS 4 θα υποστηρίζει βιντεοπαιχνίδια και θα είναι επίσης δυνατή η σύνδεση ενός drone στο αυτοκίνητο και η παρατήρηση των εικόνων απευθείας στην οθόνη του οχήματος. Για να μην αναφέρουμε νέες εφαρμογές, βελτιωμένη φωνητική αλληλεπίδραση και πολλά άλλα. Η κινεζική εταιρεία ορίζει το HarmonyOS 4 ως ένα πιο προσαρμόσιμο λειτουργικό σύστημα στον κόσμο.

Υπάρχει επίσης ένας εικονικός βοηθός που βασίζεται σε ένα ισχυρό μοντέλο γλώσσας (παρόμοιο με το GPT-4), με το οποίο η εταιρεία σκοπεύει να ξεπεράσει τη Siri ή τον Βοηθό Google. Τεχνολογία που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Luxeed EH3

Ιδού λοιπόν ένας νέος ανταγωνιστής για το Tesla Model 3. Το Luxeed EH3 είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας δύο εταιρειών με εντυπωσιακές αναφορές: Μία ειδικό στις νέες τεχνολογίες και μία διάσημη κατασκευάστρια αυτοκινήτων.

Αυτή η συνεργασία είναι επίσης ένας τρόπος για τις δύο φίρμες να επαναλανσάρουν τον εαυτό τους. Από τη μία η Huawei έχει αποδυναμωθεί πολύ από τις αμερικανικές κυρώσεις, ενώ από την άλλη η Chery υστερεί στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Luxeed EH3

Οι δύο κινεζικές εταιρείες βασίζονται στο Luxeed EH3 για να δώσουν νέα ώθηση. Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε σε αυτό το άρθρο είναι η μόνη εικόνα που αποκαλύφθηκε στο Weibo από τον Richard Yu, τον γενικό διευθυντή της Huawei. Το Lexeed EH3 θα βασίζεται στην πλατφόρμα E0X, η οποία θα χρησιμοποιηθεί επίσης για τα νέα ηλεκτρικά της Chery, τα Exeed Sterra ES και ET. Κάτι που υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να επωφεληθεί από μια μπαταρία που κατασκευάζεται από την CATL και οποία προσφέρει περίπου 700 km αυτονομίας.

Το μοντέλο σίγουρα θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Chengdu στις 25 Αυγούστου και θα είναι διαθέσιμο προς πώληση το τρίτο 3μηνο του 2023. Όσον αφορά την τιμή, το Luxeed EH3 θα διατίθεται περίπου στις 200.000 γιουάν, κάτι λιγότερο από 25.000 ευρώ. Θα είναι λοιπόν, φθηνότερο από το Tesla Model 3 και αυτό θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο επιχείρημα στην κινεζική αγορά όπου ο ανταγωνισμός των τιμών είναι σκληρός μεταξύ των κατασκευαστών.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube