Lexus LBX: Νέο μικρό crossover;

Lexus LBX: Νέο μικρό crossover;

Η Lexus ίσως ετοιμάζει ένα μικρό crossover με την ονομασία LBX, το οποίο θα βασίζεται στο Yaris Cross και θα έχει στόχο τα Audi Q2 και DS 3 Crossback.

Υπάρχει κοινό που θέλει premium προϊόντα με περιορισμένες διαστάσεις, και φαίνεται ότι σε αυτό το χορό ίσως μπει σύντομα και η Lexus. Δε γνωρίζουμε πολλά για το μοντέλο με το οποίο θα εισβάλει στην κατηγορία, ίσως όμως να λέγεται LBX.

Στις 5 Αυγούστου, η Lexus κατέθεσε αίτηση κατοχύρωσης του ονόματος LBX στην Ευρώπη και στο Ισραήλ, ενώ δύο μέρες αργότερα έκανε το ίδιο στην Ελβετία και στην Ισλανδία. Το μόνο «πρόβλημα» είναι ότι όλα τα μοντέλα της εταιρίας έχουν δύο γράμματα, πέρα από τον αριθμό που υποδηλώνει τον κυβισμό ή την έκδοση, ενώ το όνομα LBX αποτελείται από τρία. Οπότε, ίσως πρόκειται για το όνομα του πρωτοτύπου το οποίο θα προλογίσει το μοντέλο παραγωγής. Ένα πιο πιθανό όνομα για το μικρό crossover της Lexus είναι το ΒΧ, το οποίο ταιριάζει απόλυτα με την ονοματολογία της ιαπωνικής φίρμας.

Αν πράγματι προκύψει ένα τέτοιο μοντέλο, θα μοιράζεται την πλατφόρμα και τα μηχανικά του μέρη με το Toyota Yaris Cross, και θα αποτελέσει το πιο προσιτό μοντέλο της φίρμας στις ευρωπαϊκές αγορές.

Στην αρχική φωτογραφία του άρθρου εμφανίζεται το Toyota Yaris Cross.

[Πηγές: Motor1, Lexus Enthusiast]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube