Land Rover Defender: Τώρα και σε επαγγελματικές εκδόσεις

Land Rover Defender: Τώρα και σε επαγγελματικές εκδόσεις

Το επαγγελματικό Land Rover Defender Hard Top θα είναι διαθέσιμο με κοντό ή μακρύ μεταξόνιο.

Η Land Rover ανακοίνωσε τη διάθεση των Defender 90 και 110 σε επαγγελματικές εκδόσεις που αναβιώνουν το όνομα Hard Top. Η βρετανική φίρμα επέλεξε κλειστό αμάξωμα έναντι της λύσης ενός παραδοσιακού pick-up προφανώς για λόγους κόστους, καθώς έτσι τα επαγγελματικά μοντέλα έχουν κοινά μέρη αμαξώματος με τα επιβατικά.

Εξωτερικά, τα Defender Hard Top ξεχωρίζουν από τα καλυμμένα πίσω παράθυρα ενώ από την καμπίνα έχουν αφαιρεθεί η δεύτερη και η τρίτη σειρά καθισμάτων, δημιουργώντας μεγαλύτερο χώρο φόρτωσης. Αυτό σημαίνει πως το Defender Hard Top είναι διθέσιο, όμως υπάρχει και η δυνατότητα προσθήκης μιας έξτρα θέσης ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό για τη μεταφορά ενός ακόμα επιβάτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο Land Rover Defender [video]

Η βρετανική φίρμα δεν ανακοίνωσε το ωφέλιμο φορτίο, όμως η δυνατότητα ρυμούλκησης θα φτάνει τα 3.500 kg. Τα συστήματα Advanced Tow Assist και 3D Surround Camera βοηθούν στις μανούβρες κατά τη ρυμούλκηση τρέιλερ, ενώ ο καθρέφτης ClearSight προσφέρει καθαρή θέα προς τα πίσω ακόμα και όταν το όχημα είναι φορτωμένο, δίνοντας εικόνα από την κάμερα οπισθοπορείας. Παρά την επαγγελματική του φύση, το Defender Hardtop διατηρεί την premium αίσθηση και τον εξοπλισμό των επιβατικών εκδόσεων, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Pivi Pro με οθόνη αφής.

Land Rover Defender Hard Top

Κατά τα άλλα έχουμε την ίδια αλουμινένια πλατφόρμα D7x, τετρακίνηση, σύστημα Terrain Response 2, ανεξάρτητη ανάρτηση (προαιρετική αερανάρτηση για το 110) και μεγάλη απόσταση από το έδαφος (291 mm) που γνωρίζουμε από τις επιβατικές εκδόσεις και χαρίζουν στο Defender εξαιρετικές δυνατότητες εκτός δρόμου. Όπως αναφέρει η εταιρεία, το Defender 110 Hard Top έχει γωνία προσέγγισης 38ο, ράμπας 28ο και διαφυγής 40ο όταν βρίσκεται σε λειτουργία Off-Road, ενώ μπορεί να περάσει από νερό βάθους 900 mm.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πόσο κοστίζει το Land Rover Defender στην Ελλάδα;

Η Land Rover θα ανακοινώσει αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά των Defender 90 και 110 Hard Top μέσα στο 2020 οπότε θα ανοίξουν και τα βιβλία παραγγελιών. Όσο για την τιμή, αυτή θα ξεκινά από τις £35.500 (€38.853) προ φόρων στην αγορά της Μ.Βρετανίας.

[Πηγή: Land Rover]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube