Επίσημο: Νέο Land Rover Defender [video]

Επίσημο: Νέο Land Rover Defender [video]

Το εμβληματικό μοντέλο της Land Rover επιστρέφει, εξελιγμένο σε όλους τους τομείς.

Μετά από μακροσκελή εκστρατεία teaser και εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών με καμουφλαρισμένα πρωτότυπα να φτάνουν στα πιο δυσπρόσιτα σημεία του πλανήτη, η Land Rover παρουσίασε το νέο Defender - ένα θρυλικό μοντέλο με πλούσια ιστορία που αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο για ταξίδια και περιπέτειες σε κάθε τύπο εδάφους.

Defender

Η σιλουέτα δύο όγκων του νέου Defender είναι άμεσα αναγνωρίσιμη, με κοντούς προβόλους, αυξημένη απόσταση από το έδαφος, μεγάλους τροχούς (από 18" μέχρι 22"), πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, εκτεθειμένη ρεζέρβα, κάθετο κόψιμο στο πίσω μέρος, λευκή οροφή με επιπλέον παράθυρα και το χαρακτηριστικό φούσκωμα στο προφίλ κάτω από την οριζόντια γραμμή των παραθύρων. 

Το μοντέλο βασίζεται στην αρχιτεκτονική D7x η οποία αποτελείται από ένα ελαφρύ αλουμινένιο αυτοφερόμενο πλαίσιο που είναι τρεις φορές πιο άκαμπτο από τα παραδοσιακά πλαίσια τύπου σκάλας. Η ανάρτηση είναι ανεξάρτητη σε όλους τους τροχούς και υπάρχει επιλογή για συμβατικά ελατήρια ή αερόσουστες. Το επίπεδο κάλυμμα του πατώματος εκτός από το ότι προστατεύει τα μηχανικά μέρη, συμβάλλει και στη βελτίωση της αεροδυναμικής με τον συντελεστή οπισθέλκουσας στα 0.38 cd.

Defender

Όπως και ο προκάτοχός του, το νέο Defender θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις μεταξονίου -90 και 110- ενώ σύντομα θα διατεθεί και σε μια σειρά από επαγγελματικές εκδόσεις. 

Το μακρύτερο Defender 110 με πεντάθυρο αμάξωμα έχει χώρο για 5 ή και 7 επιβάτες, με χώρο αποσκευών 231 λίτρα σε επταθέσια διάταξη, 1.075 λίτρα σε πενταθέσια διάταξη και έως 2.380 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Όσο για το "κοντό" 90 με τρίθυρο αμάξωμα, αυτό μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 6 επιβάτες χάρη σε ένα αναδιπλούμενο κάθισμα που τοποθετείται ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό.

Land Rover Defender

Στο εσωτερικό που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την πρακτικότητα, την ανθεκτικότητα και την εύκολη διαμόρφωση, η εικόνα είναι σημαντικά αναβαθμισμένη σε σύγκριση με τα Defender του παρελθόντος από πλευράς ποιότητας, εμφάνισης και τεχνολογίας.

Ο σχεδιασμός του ταμπλό είναι λιτός με τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια κεντρική οθόνη αφής που ενσωματώνει το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Pivi Pro. Ακριβώς από κάτω της βρίσκουμε τα χειριστήρια του κλιματισμού και τον επιλογέα ταχυτήτων που είναι τοποθετημένος ψηλά, δίπλα από το κουμπί εκκίνησης.

Το πάτωμα έχει ειδική επένδυση για εύκολο καθαρισμό μετά από τις εκτός δρόμου αποδράσεις. Προαιρετικά διατίθεται και μια υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή που επιτρέπει στους πίσω επιβάτες να σταθούν όρθιοι όταν το όχημα είναι ακινητοποιημένο, για μια γνήσια εμπειρία Safari.

 Defender

Όλες οι εκδόσεις του Defender διαθέτουν σύστημα μόνιμης τετρακίνησης με κεντρικό διαφορικό και αυτόματο κιβώτιο με βοηθητικές κοντές σχέσεις, ενώ προαιρετικά θα υπάρχει και ενεργό πίσω διαφορικό.

Η απόσταση από το έδαφος είναι 291 mm, η γωνία προσέγγισης 38 μοίρες, η γωνία ράμπας 28 μοίρες και η γωνία αποχώρησης 40 μοίρες (γωνίες για το Defender 110). Το ωφέλιμο φορτίο είναι 900 kg με δυνατότητα τοποθέτησης έως και 300 kg στην ειδική σχάρα οροφής, ενώ η δυνατότητα ρυμούλκησης φτάνει τα 3.720 kg (με φρένα).

Το εξελιγμένο σύστημα Terrain Response 2 της Land Rover προσφέρει μέγιστη δυνατή πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες ενώ για πρώτη φορά εκτός από τη λειτουργία Auto είναι και παραμετροποιήσιμο, δίνοντας τη δυνατότητα στους πιο έμπειρους οδηγούς να διαμορφώσουν τα επιμέρους συστήματα ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Επιπλέον, με τη νέα λειτουργία Wade, το Defender μπορεί να περάσει απροβλημάτιστα από νερό βάθους έως και 900 mm.

Defender

Πέρα από τις δυνατότητες του εκτός δρόμου, η Land Rover υπογραμμίζει πως το νέο Defender είναι ένα εξαιρετικά άνετο αυτοκίνητο στην άσφαλτο, με αρκετά δυναμική συμπεριφορά.

Η γκάμα των κινητήρων αποτελείται από τον τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα Ingenium 2.0 με δύο τούρμπο και απόδοση 200 PS (D200) ή 240 PS (D240), τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα Ingenium 2.0 με απόδοση 300 PS (P300) και τον τον ισχυρότερο εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα Ingenium 3.0 που συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα και έχει ισχύ 400 PS (P400). Ενδεικτικά, στην κορυφαία του έκδοση το Defender επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 6,1" και έχει τελική ταχύτητα 208 km/h (με ζάντες 22").

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης και μια επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση του Defender που θα ακολουθήσει του χρόνου με δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής λειτουργίας.

Defender

Η Land Rover προσφέρει 4 πακέτα αξεσουάρ - Explorer, Adventure, Country και Urban - με 170 διαφορετικά εξαρτήματα, επιτρέποντας σε κάθε ιδιοκτήτη να διαμορφώσει το δικό του Defender ανάλογα με τις ανάγκες του.

Το νέο Defender θα διατεθεί σε 128 χώρες ξεκινώντας από τη Μ.Βρετανία όπου η βασική τιμή του θα ξεκινά από τα £40.000 (€44.643 ευρώ) για το 90 και από τα £45.240 (€50.485 ευρώ) για το 110. Μέχρι να το δούμε και στη χώρα μας, μπορείτε να διαμορφώσετε το δικό σας Defender στον επίσημο configurator της εταιρείας εδώ.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube

Videos από το DRIVE