node/36492

Επίσημο: Νέο Land Rover Defender [video]

Το εμβληματικό μοντέλο της Land Rover επιστρέφει, εξελιγμένο σε όλους τους τομείς.

Μετά από μακροσκελή εκστρατεία teaser και εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών με καμουφλαρισμένα πρωτότυπα να φτάνουν στα πιο δυσπρόσιτα σημεία του πλανήτη, η Land Rover παρουσίασε το νέο Defender - ένα θρυλικό μοντέλο με πλούσια ιστορία που αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο για ταξίδια και περιπέτειες σε κάθε τύπο εδάφους.

Defender

Η σιλουέτα δύο όγκων του νέου Defender είναι άμεσα αναγνωρίσιμη, με κοντούς προβόλους, αυξημένη απόσταση από το έδαφος, μεγάλους τροχούς (από 18" μέχρι 22"), πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, εκτεθειμένη ρεζέρβα, κάθετο κόψιμο στο πίσω μέρος, λευκή οροφή με επιπλέον παράθυρα και το χαρακτηριστικό φούσκωμα στο προφίλ κάτω από την οριζόντια γραμμή των παραθύρων. 

Το μοντέλο βασίζεται στην αρχιτεκτονική D7x η οποία αποτελείται από ένα ελαφρύ αλουμινένιο αυτοφερόμενο πλαίσιο που είναι τρεις φορές πιο άκαμπτο από τα παραδοσιακά πλαίσια τύπου σκάλας. Η ανάρτηση είναι ανεξάρτητη σε όλους τους τροχούς και υπάρχει επιλογή για συμβατικά ελατήρια ή αερόσουστες. Το επίπεδο κάλυμμα του πατώματος εκτός από το ότι προστατεύει τα μηχανικά μέρη, συμβάλλει και στη βελτίωση της αεροδυναμικής με τον συντελεστή οπισθέλκουσας στα 0.38 cd.

Defender

Όπως και ο προκάτοχός του, το νέο Defender θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις μεταξονίου -90 και 110- ενώ σύντομα θα διατεθεί και σε μια σειρά από επαγγελματικές εκδόσεις. 

Το μακρύτερο Defender 110 με πεντάθυρο αμάξωμα έχει χώρο για 5 ή και 7 επιβάτες, με χώρο αποσκευών 231 λίτρα σε επταθέσια διάταξη, 1.075 λίτρα σε πενταθέσια διάταξη και έως 2.380 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Όσο για το "κοντό" 90 με τρίθυρο αμάξωμα, αυτό μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 6 επιβάτες χάρη σε ένα αναδιπλούμενο κάθισμα που τοποθετείται ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό.

Land Rover Defender

Στο εσωτερικό που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την πρακτικότητα, την ανθεκτικότητα και την εύκολη διαμόρφωση, η εικόνα είναι σημαντικά αναβαθμισμένη σε σύγκριση με τα Defender του παρελθόντος από πλευράς ποιότητας, εμφάνισης και τεχνολογίας.

Ο σχεδιασμός του ταμπλό είναι λιτός με τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια κεντρική οθόνη αφής που ενσωματώνει το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Pivi Pro. Ακριβώς από κάτω της βρίσκουμε τα χειριστήρια του κλιματισμού και τον επιλογέα ταχυτήτων που είναι τοποθετημένος ψηλά, δίπλα από το κουμπί εκκίνησης.

Το πάτωμα έχει ειδική επένδυση για εύκολο καθαρισμό μετά από τις εκτός δρόμου αποδράσεις. Προαιρετικά διατίθεται και μια υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή που επιτρέπει στους πίσω επιβάτες να σταθούν όρθιοι όταν το όχημα είναι ακινητοποιημένο, για μια γνήσια εμπειρία Safari.

 Defender

Όλες οι εκδόσεις του Defender διαθέτουν σύστημα μόνιμης τετρακίνησης με κεντρικό διαφορικό και αυτόματο κιβώτιο με βοηθητικές κοντές σχέσεις, ενώ προαιρετικά θα υπάρχει και ενεργό πίσω διαφορικό.

Η απόσταση από το έδαφος είναι 291 mm, η γωνία προσέγγισης 38 μοίρες, η γωνία ράμπας 28 μοίρες και η γωνία αποχώρησης 40 μοίρες (γωνίες για το Defender 110). Το ωφέλιμο φορτίο είναι 900 kg με δυνατότητα τοποθέτησης έως και 300 kg στην ειδική σχάρα οροφής, ενώ η δυνατότητα ρυμούλκησης φτάνει τα 3.720 kg (με φρένα).

Το εξελιγμένο σύστημα Terrain Response 2 της Land Rover προσφέρει μέγιστη δυνατή πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες ενώ για πρώτη φορά εκτός από τη λειτουργία Auto είναι και παραμετροποιήσιμο, δίνοντας τη δυνατότητα στους πιο έμπειρους οδηγούς να διαμορφώσουν τα επιμέρους συστήματα ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Επιπλέον, με τη νέα λειτουργία Wade, το Defender μπορεί να περάσει απροβλημάτιστα από νερό βάθους έως και 900 mm.

Defender

Πέρα από τις δυνατότητες του εκτός δρόμου, η Land Rover υπογραμμίζει πως το νέο Defender είναι ένα εξαιρετικά άνετο αυτοκίνητο στην άσφαλτο, με αρκετά δυναμική συμπεριφορά.

Η γκάμα των κινητήρων αποτελείται από τον τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα Ingenium 2.0 με δύο τούρμπο και απόδοση 200 PS (D200) ή 240 PS (D240), τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα Ingenium 2.0 με απόδοση 300 PS (P300) και τον τον ισχυρότερο εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα Ingenium 3.0 που συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα και έχει ισχύ 400 PS (P400). Ενδεικτικά, στην κορυφαία του έκδοση το Defender επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 6,1" και έχει τελική ταχύτητα 208 km/h (με ζάντες 22").

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης και μια επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση του Defender που θα ακολουθήσει του χρόνου με δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής λειτουργίας.

Defender

Η Land Rover προσφέρει 4 πακέτα αξεσουάρ - Explorer, Adventure, Country και Urban - με 170 διαφορετικά εξαρτήματα, επιτρέποντας σε κάθε ιδιοκτήτη να διαμορφώσει το δικό του Defender ανάλογα με τις ανάγκες του.

Το νέο Defender θα διατεθεί σε 128 χώρες ξεκινώντας από τη Μ.Βρετανία όπου η βασική τιμή του θα ξεκινά από τα £40.000 (€44.643 ευρώ) για το 90 και από τα £45.240 (€50.485 ευρώ) για το 110. Μέχρι να το δούμε και στη χώρα μας, μπορείτε να διαμορφώσετε το δικό σας Defender στον επίσημο configurator της εταιρείας εδώ.

 

 

node/39423

Jaguar EV-Type: Ηλεκτρικό σπορτσκαρ με έμβλημα την αγριόγατα;

Το μοντέλο που θα διαδεχθεί την Jaguar F-Type είναι πολύ πιθανό να βασίζεται σε ηλεκτρική πλατφόρμα.

Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Jaguar EV-Type: Ηλεκτρικό σπορτσκαρ με έμβλημα την αγριόγατα;

Η Jaguar έχει κάνει αίτηση για να κατοχυρώσει το όνομα EV-Type, αναζοπυρώνοντας τις φήμες για ένα αμιγώς ηλεκτρικό σπορτσκαρ, διάδοχο της υφιστάμενης F-Type.

Όπως είχαμε γράψει παλαιότερα, η επόμενη γενιά της F-Type είτε θα διατηρήσει την παραδοσιακή εμπροσθιομήχανη διάταξη, είτε θα υιοθετήσει ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με νέα πλατφόρμα που πιθανότατα θα εξελίχθεί σε συνεργασία με την BMW. Στην δεύτερη περίπτωση, όπως αποκάλυψε ο πρώην αρχισχεδιαστής της βρετανικής φίρμας, Ian Callum, το μοντέλο θα έχει έντονες σχεδιαστικές επιρροές από το κεντρομήχανο πρωτότυπο C-X75 (2010).

Η αίτηση της Jaguar έγινε στα μέσα Φεβρουαρίου. Η κατοχύρωση ενός ονόματος δεν σημαίνει απαραίτητα πως μια εταιρεία σκέφτεται να το χρησιμοποιήσει σε κάποιο μοντέλο παραγωγής, όμως στην περίπτωση της Jaguar κάτι τέτοιο είναι αρκετά πιθανό - εφόσον κλειδώσει η απόφαση για ηλεκτρικό σπορτσκαρ που ταιριάζει και με την υπάρχουσα στρατηγική της βρετανικής φίρμας. Το όνομα EV-Type έχει αναφορές στην κλασική E-Type από τη δεκαετία του '60, ενσωματώνοντας παράλληλα τον όρο EV (Electric Vehicle).

Το μοναδικό ηλεκτρικό σπορ μοντέλο που έχουμε δει μέχρι στιγμής με σήμα την αγριόγατα, είναι το εικονιζόμενο ψηφιακό πρωτότυπο Jaguar Vision GT Coupé που δημιουργήθηκε για το βιντεοπαιχνίδι Gran Turismo. Τα μηχανικά μέρη προέρχονταν από τα μονοθέσια της Jaguar στη Formula E και την αγωνιστική I-Pace eTROPHY, με τρεις ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 1.020 PS (750 kW) και 1.200 Nm.

Η σημερινή γενιά της Jaguar F-Type παρουσιάστηκε το 2011 σε μορφή πρωτοτύπου με την έκδοση παραγωγής να ακολουθεί το 2012, ένα διακριτικό facelift το 2017 και ένα δεύτερο facelift το 2020. Δεδομένου ότι η πιο πρόσφατη εκδοχή της μόλις ξεκίνησε την εμπορική της πορεία, το πιθανότερο είναι η F-Type να παραμείνει στην αγορά για 2-3 χρόνια ακόμη, προτού δούμε τον ολοκαίνουριο διάδοχό της.

[Πηγή: Autocar]

node/39420

Επίσημο: Ανανεωμένο Lexus LS

Η ναυαρχίδα LS της Lexus δέχεται ένα διακριτικό αισθητικό φρεσκάρισμα και ενισχύει τους τομείς που την έκαναν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Επίσημο: Ανανεωμένο Lexus LS

Η Lexus παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση της ναυαρχίδας της - LS - τρία χρόνια μετά από το ντεμπούτο της στην αγορά. Να θυμίσουμε πως η πρώτη γενιά του Lexus LS παρουσιάστηκε το 1989 ενώ η σημερινή πέμπτη γενιά έκανε πρεμιέρα το 2017. Ενδεικτικό είναι πως μέσα στα τελευταία 30 χρόνια οι συνολικές πωλήσεις της σειράς LS ξεπερνούν τις 870.000 μονάδες.

Όσον αφορά την εξωτερική σχεδίαση οι αλλαγές είναι διακριτικές, με τη λιμουζίνα να διατηρεί την σιλουέτα της που παραπέμπει σε κουπέ. Στην ανασχεδιασμένη μάσα, τα νέα φώτα LED έχουν απλούστερο σχήμα και ενσωματώνουν την τεχνολογία BladeScan AHS για καλύτερο φωτισμό, η γρίλια έχει απόχρωση dark metallic και ενσωματωμένους αισθητήρες με το δικό τους πλυστικό, ενώ οι εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα έχουν περισσότερες ακμές.

Lexus LS

Στο προφίλ η εικόνα είναι γνώριμη, με την υβριδική έκδοση LS 500h να ξεχωρίζει από την εσοχή στα εμπρός φτερά, και την σπορ έκδοση F Sport να έχει διαφορετικές ζάντες 20". Πίσω, τα φώτα με γραφικά LED σχήματος L έχουν λεπτομέρειες σε piano black (αντί για χρώμιο) ενώ μικρές επεμβάσεις έγιναν και στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα που διαφέρει ανάλογα με την έκδοση. Νέα είναι και η τεχνολογία Gin-ei Luster για την βαφή του αμαξώματος που προσφέρει βαθύτερες σκιές και πιο έντονες αντανακλάσεις.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε μαύρα χειριστήρια στο τιμόνι και στην κεντρική κονσόλα, ενώ η κεντρική οθόνη 12,3" είναι πλέον ευαίσθητη στην αφή. Επιπλέον, ένας νέος διακόπτης λειτουργεί ως συντόμευση για τα χειριστήρια αφής των θερμαινόμενων καθισμάτων και του θερμαινόμενου τιμονιού. Επιπλέον, με τις παραδοσιακές ιαπωνικές τεχνικές Nishijin brocade και την διακόσμηση με φύλλα μετάλλου, ενισχύεται η πολυτελής αίσθηση της καμπίνας που πάντα ήταν σημείο αναφοράς για την κατηγορία όσον αφορά την ποιότητα των υλικών και τη συναρμογή τους.

Lexus LS

Σε τεχνικό επίπεδο, οι μηχανικοί της Lexus επικεντρώθηκαν στο να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την άνεση, την ποιότητα κύλισης και την ηχομόνωση. Αυτό επετεύχθει με νέα ρύθμιση για την ενεργή ανάρτηση, επεμβάσεις στα run-flat ελαστικά, παχύτερες επενδύσεις για τα καθίσματα και νέες βάσεις κινητήρα. Όσον αφορά τα μοτέρ, έχουμε μικρές βελτιώσεις στον twin-turbo V6 3,5 λίτρων με 420 PS του βενζινοκίνητου LS 500 για περισσότερη ροπή χαμηλά και ταχύτερες αλλαγές σχέσεων, αλλά και νέες ρυθμίσεις στο υβριδικό σύστημα του LS 500h για καλύτερη επιτάχυνση.

Τέλος, το νέο πακέτο Lexus Teammate περιλαμβάνει προηγμένα συστήματα υποβοήθησης και ασφαλείας που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να μαθαίνουν τη συμπεριφορά του οδηγού.

Οι πωλήσεις του ανανεωμένου Lexus LS θα ξεκινήσουν στην Ιαπωνία από τα τέλη του 2020, με τις υπόλοιπες αγορές να ακολουθούν στις αρχές του 2021.

[Πηγή: Lexus]